Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 16 Nov 2019, 02:12

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 25 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Pomoc
PoslaťNapísal: 05 Jún 2012, 09:23 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 05 Jún 2012, 09:19
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 0 udelenie bodov
Vedel by mi niekto pomoct s programovanim v C# ??
mam ulohu ktoru by som mal na skuske zvladnut za cca 1,5 hodiny. akurat ze sa tam vyskytuju veci ktrore nas neucli a ja nemam vobec sajnu ako by sa to malo robit. ak by mi vedel niekto pomoct tak by som bol vlemi rad :)
Dakujem


Prílohy:
Poznámka: Tu je napriklad uloha
ZadanieB6.zip [77.21 KiB]
120 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 05 Jún 2012, 10:26 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Ja s c# len začínam. To síce neznamená, že by som nebol schopný spraviť tú úlohu, ale trvalo by mi to dosť dlho a musel by som si ešte niečo naštudovať.
Napíš radšej čo konkrétne z tej úlohy nevieš spraviť, teda čo ste sa ešte neučili.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 05 Jún 2012, 10:32 
Offline
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Feb 2012, 08:06
Príspevky: 57
Bydlisko: 192.168.78.26
Udelené body: 4 bodov
Získané body: 7 bodov
predpokladam ze tych zadani je viac takze co ziskas ak vyriesime toto zadanie ?

_________________
Obrázok


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 04 Apr 2013, 10:32 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
ahojte

vedeli by ste mi pomoct s tymto

skusal som vo vlasnostiach exaca vsetko mozne , ale nic


Prílohy:
16bit.jpg
16bit.jpg [ 15.54 KiB | Zobrazené 5678 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 04 Apr 2013, 10:51 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Výpis si si dúfam preložil a porozumel mu.
Ak ti má niekto pomôcť, musíš popísať tie možnosti, poprípade ten súbor sem dať aby sa to dalo otestovať.
Čo je to za súbor, z akého zdroja a pod., aby to nebol nejaký červ....

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 05 Apr 2013, 11:25 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
jedna sa o stary dos-ovsky program , ktory pouzivam

pod XP-ckom to ide, ale pod W7 mi to nechce ist a neviem to spravit aby sa to spustilo v okne, kedze to na celu obr. nechce

ono cele to ma zbalene cca 5M , tak som dal sem len ten jeden spustaci exe subor ... mozno by to slo nejak v nom upravit aby to nespustalo na full, ale ja to neviem


Prílohy:
NC-TLG.ZIP [51.84 KiB]
112 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 05 Apr 2013, 15:01 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Skúšal som to, ale neuspel som. Takže skús iné fórum.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 06 Apr 2013, 07:45 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 14:07
Príspevky: 19
Udelené body: 11 bodov
Získané body: 5 bodov
klikni pravym tlacidlom na subor *.exe . Zvol vlastnosti a hned prva karta je typ spustania - normalne okno zmen na minimalizovane.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 06 Apr 2013, 09:54 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
revis píše:
klikni pravym tlacidlom na subor *.exe . Zvol vlastnosti a hned prva karta je typ spustania - normalne okno zmen na minimalizovane.

Tebe sa ten program takto na win7 spustí a pracuje?

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 06 Apr 2013, 10:40 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 14:07
Príspevky: 19
Udelené body: 11 bodov
Získané body: 5 bodov
spravna otazka . ja som to skusal teraz vo firme na XP . ale aj pre win7 (to mam doma) je predsa liek .
http://sourceforge.net/projects/dosbox/


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 06 Apr 2013, 11:07 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
To je zaujímavé, mohol by si ešte urobiť malý tutoriál, ako tam spustiť ten exe súbor?
Chcel som sa prepnúť do C:\, alebo D:\, ale ma to tam nepustilo.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 06 Apr 2013, 15:35 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 14:07
Príspevky: 19
Udelené body: 11 bodov
Získané body: 5 bodov
ja to spustam cez tento manazer
http://netcologne.dl.sourceforge.net/pr ... -Setup.exe
asociaciu na DOSbox to pri spusteni vytvori same .
pri instalacii je dobre zvolit si cesky jazyk. Cele rozhranie programu je potom ceske.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 07 Apr 2013, 09:37 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
dik za radu ... nad DosBox-om som uz rozmyslal davnejsie , ale sa mi to nejak nezdalo ako dobre riesenie pre mna (presnejsie pre ten program) , ale skusim sa s tym v pondelok nejak pohrat a uvidim ci to bude to prave :)


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 09 Apr 2013, 06:41 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
takze som to nejak nasteloval a pravdu povediac to ide, ale nie uplne tak ako v XP-cku ... mierne ma to vytaca, ale kedze s tym nerobim az tak casto tak na to ...

lepsie by bolo keby to slo priamo a nie cez dosbox

tu je uploadnuty cely http://www.hojko.com/post1964709.html#p1964709


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 17 Jún 2013, 11:39 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 17 Jún 2013, 11:17
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 0 udelenie bodov
Zdravím, ja by som takisto potreboval pomôcť s úlohou.
Zadanie v skratke - Automobil - vytvoriť si vlastnú triedu, priradiť jej vlastnosti, metody, udalosti.
Ja som sa zasekol v istom bode, bol by mi s tým niekto ochotný pomôcť?
Vytvoril som Triedu class Auto
Vlastnosti - Značka, farba, dojazd,
Udalosti - naštartuj, natankuj prejdi Km, zaparkuj

Programoval som časť, kde bude potrebné aby na základe počtu natankovaných litrov (berieme do uvahy vždy spotrebu 7 litrov/100km)
vypočítalo dojazd v KM. Následne, ak užívateľ zadá, koľko km prejsť, aby kontrolovalo, či je dostatočný dojazd a ak nie vyhodilo chybovú hlášku natankuj. - s týmto potrebujem pomôcť, neviem to dať dokopy.

PRosím Vás, kto mi s tým pomôže, ja som v prvom ročníku, c# vidím druhý krát, som z toho zúfaly, som ochotný aj zaplatiť.
Programovať to musíme vo windows forms aplication.

Ďakujem


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 12 Máj 2014, 12:30 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
Ahoj-te ... mam otazocku ... ako sa da (ak sa da) napisat kod na vyhladanie v hocijakom dokumente v PDF nejaku konkretnu hodnotu , "vybrat" ju stade a ulozit napriklad do textoveho suboru

ja viem ... odpoved na otazku ... ako sa da ? , by bola mozno ... normalne , ale ja by som chcel poprosit o nejaky vzor ... ak to niekto vie a chce sa mu ... dakujem


prilozil som malu ukazku
a povedze ze v tom PDF je takehoto viac a ja chcem aby mi napriklad vyhladalo DOBA ZPRACOVANI: a to textaku zapisalo len ten cas 0,63

je toho viac co by som stade chcel , ale ako priklad od coho by som sa odpichol by mi to snad stacilo


Prílohy:
Poznámka: napriklad taketo nieco je v tom PDF
Screenshot_1.jpg
Screenshot_1.jpg [ 23.29 KiB | Zobrazené 5360 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 12 Máj 2014, 13:42 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Musí to byť dokument pdf?

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 12 Máj 2014, 14:18 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
no idealne by bolo z PDF , ale mam aj moznost HTML ... v tom HTML som sa prplal v sobotu , ale nedospel som k spokojnosti

v rar-kach su priklady z coho by som to chcel vytiahnut ... pokial by to bolo ako v tom menej, tak ani nespekulujem nad pomockou , ale pri takom ako je ten druhy(viacej) to uz pomoze :)


Prílohy:
menej.rar [187.52 KiB]
92 krát
viac.rar [456.9 KiB]
93 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 13 Máj 2014, 05:38 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
jon píše:
no idealne by bolo z PDF , ale mam aj moznost HTML ... v tom HTML som sa prplal v sobotu , ale nedospel som k spokojnosti

v rar-kach su priklady z coho by som to chcel vytiahnut ... pokial by to bolo ako v tom menej, tak ani nespekulujem nad pomockou , ale pri takom ako je ten druhy(viacej) to uz pomoze :)

PDF by sa asi muselo najprv skonvertovať na texttový súbor a to absolútne neviem ako.
HTML je vlastne textový súbor, ktorý okrem textu používa html tagy. Tam by nemal byť veľký problém spraviť to.
Najprv sa bude treba zbaviť html tagov a potom to už bude ľahké.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 15 Máj 2014, 13:05 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
kolega ma predbehol a uz sa stym pohral ... sice nie je to ani C ani C++ a ani C# ale hlavne ze to pomoze :)

nech sa paci skusit :) ... sikovny to chlapec :D


Prílohy:
funkcna final beta.rar [310.57 KiB]
89 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 15 Máj 2014, 15:10 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
V čom je to napísané?

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 17 Máj 2014, 20:02 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
je to robene cez autohotkey (http://www.autohotkey.com) ... ale netusim co to za jazyk vyuziva


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 18 Máj 2014, 09:18 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Pracuje to ale veľmi obmedzene.
Moja predstava na univerzálnejší program je asi takáto:
- na základe kľúčového slova (voľba užívateľa) sa vyhľadajú cez google stránky
- dajme tomu, že prvých 10 (voľba užívateľa) sa postupne otvorí, a stiahne do PC
- súčasne sa do reťazca uložia adresy stránok, samozrejme s nejakým oddeľovačom, stačí aj medzera
Teraz sa budem zaoberať jednou stránkou:
- stránka sa prepíše do reťazca
- do poľa pointerov sa ako prvý prvok zapíše adresa stránky
- na stránke sa nájde (vo všetkých <table></table>) kľúčové slovo a riadok (riadok v tabuľke <tr></tr>, stĺpec <td></td>)(niekedy je potrebná informácia vypísaná v druhom riadku, tak aj ten uložiť) v ktorom sa nachádza sa uloží do poľa pointerov na reťazce (niekedy je potrebná informácia v druhom riadku, tak aj ten pre istotu uložiť)
- toto sa v cykle opakuje, kým sa tam nachádza kľúčové slovo
- vypíše sa to na obrazovku a uloží sa to na koniec súboru ako jeden odstavec
To isté sa vykoná aj ostatnými 9 stránkami
- nakoniec sa to všetko vypíše, teda ako nadpis bude adresa stránka a v odrážkach budú riadky s kľúčovým slovom
- koniec programu

Myšlienka je tu, teraz to už len naprogramovať. ;)

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 19 Jún 2014, 14:51 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
mam taky dotaz a vlasne aj problem s tym ... neviem ako to mam zapisat v kode ... chcem zapisat do suboru(da sa povedat ze textoveho) konkretne preskocit prvych 13 riadkov a do toho 14 nieco zapisat ...

Spoiler:
Kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;

namespace dxf
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        string subor;

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OpenFileDialog geo = new OpenFileDialog();          // otvori subor
            geo.Filter = "geo|*.geo";
            geo.Title = "otvoriť súbor *.geo";
            geo.ShowDialog();
            cesta.Text = geo.FileName;
            subor = geo.FileName;

            if (cesta.Text == "") MessageBox.Show("Nie je vybraný súbor", "Upozornenie", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
            else
            {
                StreamReader sr = new StreamReader(File.OpenRead(subor));       // precita subor
                richTextBox1.Text = sr.ReadToEnd();                             // zobrazi precitane
                sr.Close();
                button2.Enabled = true;
            }
        }

        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            StreamWriter sw = new StreamWriter(File.OpenWrite(subor));      // otvori subor na zapisovanie
            sw.WriteLine(textBox1.Text);                                    // ... a tu to neviem ako preskocit na 14 riadok
            sw.Dispose();

            StreamReader sr = new StreamReader(File.OpenRead(subor));       // precita znovu uz prepisany subor
            richTextBox1.Text = sr.ReadToEnd();                             // zobrazi precitane
            sr.Close();
        }
       
      }
}


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Pomoc
PoslaťNapísal: 21 Jún 2014, 07:30 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
[quote="jon"]mam taky dotaz a vlasne aj problem s tym ... neviem ako to mam zapisat v kode ... chcem zapisat do suboru(da sa povedat ze textoveho) konkretne preskocit prvych 13 riadkov a do toho 14 nieco zapisat ...

Určite je to nejakým spôsobom možné, ale tento kód je napísaný v c++ a to ja neovládam.
Pozri si tutoriály o c++ na stránke: http://www.itnetwork.cz/c-plus-plus-tut ... y-programy

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 25 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK