Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 21 Apr 2018, 16:04

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 19 Apr 2013, 07:59 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 10 Apr 2013, 22:23
Príspevky: 5
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 4 bodov
Ulohy 2 lekcia ;)

Obrázok
Veľmi dobre napísané, ale malé nedostatky som našiel a tie uvediem:
5. - bolo by vhodné na začiatku výpisu uviesť použité premenné, teda napr.:
"V prípade, že premenná a = 2, b = 2, c = 1, d = 0, e = 4 platí:
.....
7. - výpis obsahu premennej signed long sa zabezpečuje výrazom %ld a nie %d.
libcosenior


Prílohy:
1 ludolf.c [121 Bajtov]
44 krát
2 asci.c [281 Bajtov]
47 krát
3 int2.c [585 Bajtov]
50 krát
Poznámka: opravene
5 def.c [719 Bajtov]
57 krát
6 max_ui_us.c [282 Bajtov]
48 krát
8 cal.c [1.07 KiB]
46 krát
9 piip.c [178 Bajtov]
46 krát
5 def.c [807 Bajtov]
43 krát
Poznámka: opravene
7 max2.c [390 Bajtov]
44 krát

_________________
Obrázok
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 12 Máj 2013, 19:45 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 15 Apr 2013, 18:48
Príspevky: 45
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 22 bodov
tu su moje ulohy z druhej lekcie, hadam je vsetko dobre, v piatej ulohe mam asi dve chyby, neviem na to prist, porad prosim.
Obrázok
Úlohy sú napísané celkom dobre. Nie je mi ale jasné, prečo si niekde riadky v tele funkcie odsadil a niekde nie:
Kód:
#include <stdio.h>
int main()
{
int a = 2, b = 2, c = 1, d = 0, e = 4;

printf("a++ / ++c * --e = %d\n", a++ / ++c * --e);
printf("a++ / ++c * --e = %d\n", 2 / 2 * 3);
printf("skuska spravnosti: a++ = %d, ++c = %d, --e = %d\n", a, c, e);
printf("skuska spravnosti: a / c * e = %d\n\n", a / c *e);
.....

Kód:
#include<stdio.h>
int main()
{
    unsigned int uns;
    signed int s;
    uns = s = -1;
    .....

Samozrejme, že to má byť odsadené. Je to rozdelené do blokov a je to prehľadnejšie.

5. úloha - nepochopil si úplne ako pracuje inkrement/dekrement, teda napr. aký je rozdiel medzi ++i a i++, ale --i a i--.
Vyskúšaj si nasledujúci programík a poriadne sa nad ním zamysli. ;)
Kód:
#include <stdio.h>
int main(void)
{
   int i = 5;
   
   printf("Premennej i bola priradena hodnota %d.\n", i);
   printf("++i = %d\n", ++i);
   printf("v dalsom riadku sa hodnota nemeni, ostava %d.\n\n", i);
   i = 5;
   printf("Premennej i bola znovu priradena hodnota %d.\n", i);
   printf("i++ = %d\n", i++);
   printf("v dalsom riadku sa hodnota meni na hodnotu o jedna vacsiu %d.\n\n", i);
   i = 5;
   printf("Premennej i bola znovu priradena hodnota %d.\n", i);
   printf("--i = %d\n", --i);
   printf("v dalsom riadku sa hodnota nemeni, ostava %d.\n\n", i);
   i = 5;
   printf("Premennej i bola znovu priradena hodnota %d.\n", i);
    printf("i-- = %d\n", i--);
   printf("v dalsom riadku sa hodnota meni na hodnotu o jedna mensiu %d.\n\n", i);

   return 0;
}

8. úloha dobre, len teraz neviem či sa zabudol alebo nevieš, že platí:
celé číslo / reálne číslo = reálne číslo
reálne číslo / celé číslo = reálne číslo
pretože tieto možnosti si v úlohe neuviedol.
libcosenior


Prílohy:
ludolf.c [100 Bajtov]
47 krát
pism.c [414 Bajtov]
44 krát
3.c [287 Bajtov]
46 krát
4.c [616 Bajtov]
52 krát
Poznámka: neviem preco mi to v b, a e, ukazuje nespravne hodnoty, asi poradie vypoctov?
5.c [1.32 KiB]
49 krát
6.c [228 Bajtov]
46 krát
7.c [477 Bajtov]
52 krát
8.c [534 Bajtov]
43 krát
9.c [67 Bajtov]
46 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 13 Máj 2013, 18:42 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 15 Apr 2013, 18:48
Príspevky: 45
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 22 bodov
pozrel som si ten programik, diki uz to budem vediet


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 25 Jún 2013, 21:10 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 24 Jún 2013, 20:20
Príspevky: 4
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 4 bodov
Tu su moje ulohy z druhej lekcie.
Obrázok
Na tvoje úlohy sa veľmi dobre pozerá. Nielen že sú dobre napísané, nielen že sú prehľadné, ale ako jeden z mála píšeš aj hlavičku. 4. úlohu si navyše pekne uzatvoril do rámčeku.
Som veľmi spokojný.
libcosenior


Prílohy:
ludolf.c [324 Bajtov]
49 krát
pism.c [1.1 KiB]
45 krát
3.c [633 Bajtov]
43 krát
4.c [813 Bajtov]
47 krát
5.c [900 Bajtov]
56 krát
6.c [413 Bajtov]
44 krát
7.c [580 Bajtov]
43 krát
8.c [751 Bajtov]
46 krát
9.c [290 Bajtov]
46 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 05 Okt 2013, 22:48 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 03 Okt 2013, 18:34
Príspevky: 9
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 5 bodov
Lekcia 2.

1. - 3. OK
4. - chyba
Príloha:
chyba.png
chyba.png [ 19.05 KiB | Zobrazené 818 krát ]

5. - 8. OK
libcosenior


Prílohy:
Lekcia2.rar [1.96 KiB]
46 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 06 Okt 2013, 20:59 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 03 Okt 2013, 18:34
Príspevky: 9
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 5 bodov
Oprava

Už je to OK.
libcosenior


Prílohy:
L2U4.c [581 Bajtov]
42 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Feb 2014, 13:24 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 01 Feb 2014, 14:26
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
to pipnutie neviem ci som dobre pochopil.. :D

Všetky úlohy sú OK okrem "tabulka.c".
Prečítaj si ešte raz a poriadne celé zadanie úlohy!

libcosenior
:evil:


Prílohy:
pi.c [94 Bajtov]
38 krát
pism.c [254 Bajtov]
39 krát
nasobenie_a_scitavanie.c [158 Bajtov]
39 krát
tabulka.c [454 Bajtov]
39 krát
delenie.c [790 Bajtov]
40 krát
pipnutie.c [82 Bajtov]
43 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Feb 2014, 16:44 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 01 Feb 2014, 14:26
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
pardon ta tabulka... moja sprostost.. :D

Asi si si poriadne neprečítal zadanie:
"pričom sa v jeho zdrojovom kóde bude nachádzať len číslo 1 a 9, aj to iba raz a to v riadku, ktorý vyzerá takto:
int i = 9, j = 1;
Žiadne iné čísla v kóde nebudú!!!"

libcosenior


Prílohy:
tabulka.c [531 Bajtov]
37 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Feb 2014, 18:17 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 01 Feb 2014, 14:26
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
ja to vidim takto... ale tak nieje problem to prerobit ;) pardon ze s tym furt otravujem.. :P

j

Som rád, že "otravuješ". :-)
A je to už v poriadku.

libcosenior


Prílohy:
tabulka.c [583 Bajtov]
42 krát
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 13.27 KiB | Zobrazené 735 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK