Škôlka jazyka C
http://skolka-jazyka-c.freespace.sk/

Úlohy k 5. lekcii
http://skolka-jazyka-c.freespace.sk/viewtopic.php?f=8&t=30
Stránka 1 z 2

Autor:  marmik [ 10 Jan 2012, 12:33 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

6.tá otázka mi dává zabrat,nechce mi načítat hodnoty v jednom řádku a nejde skompilovat a pokud ho vynechám a zkompiluju,tak vše ostatní provede dobře.
Obrázok

Prílohy:
Poznámka: 2 a 3 dohromady
l5u2.c [366 Bajtov]
212 krát
Poznámka: kladne vypíše,záporné je 0 a 0 je eror
l5u4b.c [198 Bajtov]
215 krát
Poznámka: děsně zamotané a asi i překombinované,ale funguje poskládá 3 pod sebe od největšího
l5u5.c [695 Bajtov]
194 krát

Autor:  vado [ 10 Jan 2012, 14:50 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

@marmik
2 a 3. uloha - fuguje OK. Mozno by bolo vhodne za vypisom o zadani nespravneho pismena dat aj prechod na novy riadok "\n". Vyzera to potom krajsie 8-)
4. uloha - riesenie funguje. Paci sa mi rozsirenie o test na nulu i ked to nebolo podmienlou zadania a hlavne vnorenie struktury if-else. Skus popremyslat, ako pouzit podmienene vyrazy popisane v lekcii
5. uloha - program je funkcny, ale trochu zlozito/jednoduchy. Da sa to aj s mensim poctom prikazov. Napoviem: prehodenie obsahu premennych podla velkosti.
6 uloha - kedze si nedodal vypis programu, neviem poradit

Este jedna vseobecna poznamka (nielen pre marmika), tykajuca sa pisania zdrojoveho textu. Je vhodne, ak je program napisany priehladne tak, aby bolo vidno, kde sa zacinaju a koncia jednotlive struktury. Napriklad marmikov program pre riesenie ulohy c.4 je ovela priehladnejsi a zrozumitelny, pokial je napisany takto - pozri prilohu

Prílohy:
iny_vzhlad.c [208 Bajtov]
198 krát

Autor:  marmik [ 10 Jan 2012, 15:47 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

S tou 6. úlohou se ještě zkusím popasovat sám.Chtěl jsem aby program počítal s desetinnými čísly,zvolil jsem časovou konstantu pro rychlost 100km/h atd.A si to napíšu celé znova.
Ty odsazení bych měl začít používat,program mi to sám nabídnul a odsadil,ale jsem to vždy umazal ,ale přitom ze souborů co jsem ky procházel vím,že to vypadá líp odsazené.

Je dobře že to vado kontlojuješ,protože si tady ze všech asi nejdál a víš jak to má vypadat.

Autor:  marmik [ 10 Jan 2012, 22:53 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Tak chlapi, jsem to nakonec vyřešil i se zadáním 5ti místného jména protivníka.
Vše pokus omyl,jen jsem protřeboval na netu najít flush,aby byla prázdná mezipamět'.Díky nakopnutí od libco jsem pochopil zadávání rovnic,tímto mu dík.
Program ted' stojí za to. :mrgreen:

Už opraveno a protentokrát jsem si uvědomil,že nepočítá desetinné číslo.Byl jsem tak rád že to něco spočetlo,že jsem to ani nekontroloval jestli počítá správně.
Obrázok

Prílohy:
Poznámka: opraveno
l5u6c.c [1.35 KiB]
202 krát
Obrázek 1.jpg
Obrázek 1.jpg [ 51.83 KiB | Zobrazené 14571 krát ]
Poznámka: takto v anjutě na ubuntu10.04
Snímek obrazovky.png
Snímek obrazovky.png [ 19.2 KiB | Zobrazené 14561 krát ]

Autor:  revis [ 11 Jan 2012, 22:08 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

@marmik - uloha č.5
aj tu mas zle zadanu podmienku a definiciu. Uvedom si,ze neskor budes robit program pre beznych smrtelnikov. Ak zadas predpokladany paramater - je vsetko OK. Ale! rataj s tym,ze programy budu pouzivat aj neznaly uzivatelia .
1.)Pri vyzadovani hodnoty od uzivatela musis presne definovat velicinu a popripade rozsah
Kód:
printf("Kolik s jsi jel ty? (zadaj sekundovu hodnotu v rozsahu max 2 miest)  : ");

2.)Program musi vediet spracovat aj nezmyselne zadanu hodnotu - to nemas vobec osetrene .
Ale ten nocny bod Ti pravom patril, zhodli sme sa so sefom :)

Autor:  marmik [ 12 Jan 2012, 01:31 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Nevím jestli jsi zkoušel tu poslední verzi.Kde už není chyba ve výpočtu. :D
Dalo by se s tím ještě vyhrát.Chyba je když zadáš hodnotu |s| třeba -1 nebo při nějaké nízké hodnotě vypsat třeba,, si letěl letadlem ne?,,nebo tak něco,nebo kratší nick než je uvedeno že má mít 5 písmen-delší nevadí,samo ho zařízne na 5 znaků.
Pro řešení úlohy se mi zdálo postačující.Ale pokud to někdo vylepší ,tak budu rád a vyzkouším.

Autor:  libcosenior [ 12 Jan 2012, 07:49 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Zjednodušil som časť z reťazcom (polia), (aj keď to je nad rámec tejto lekcie). Už treba len upraviť počítanie z int na float a bude to fajn (toto je v rámci lekcie ;) ).
Obrázok

Kód:
char kr[50], pr[50];
printf("Tve krestni jmeno? ");
scanf("%s", kr);
printf("Tve prijmeni? ");
scanf("%s", pr);
printf("Druhy ridic se jmenoval %s %s a vyhral nad marmikem.\n", kr, pr);

Autor:  marmik [ 12 Jan 2012, 10:28 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

U rychloměru je tuším nějaká odchylka 5-10% ,musíme s ní taky počítat. :lol: Nebo tam přidáme ještě jednoho závodníka?Jak bude čas,tak doplním na float.
Obrázok

50polí je docela dost,ale třeba mohl závodit SurioMarioMartinézChureesFerdinando.

Autor:  qpj [ 23 Jan 2012, 15:41 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Tu som sa trochu potrápil, ach tie (), ale dúfam, že to stalo za to :-)
v prvom cvicení {} sú to podobné ako begin - end v pascale
Obrázok
2. tie zátvorky naozaj nemusia byť, stačí po jednej a funguje to rovnako.
Kód:
(c =='A'||c =='a')

3. zaujímavým spôsobom si využil 2 else pod sebou. Myslím že je to fajn.
4a. tu si asi nerátal so zápornými číslami.
5a. je presne ako má byť, len " cele cislo vacsie ako 0" by som nahradil "cele kladne cislo"
5b. tak to si ma dostal, nevedel som, že sa dá použiť v jednom výraze '? :' viac krát.
Pozri si moju úlohu, ako som to robil krkolomne. :lol:
Tento spôsob si ešte musím vyskúšať.
6. Zvládnutá na super jedničku (bacha na gramatiku).
libcosenior

Fuj to som ale dal tomu slovenčinovi a 2x
hneď opravujem

Prílohy:
lekcia5-5b.c [305 Bajtov]
209 krát
lekcia5-5a.c [222 Bajtov]
210 krát
lekcia5-4b.c [151 Bajtov]
186 krát
lekcia5-4a.c [211 Bajtov]
195 krát
lekcia5-3.c [326 Bajtov]
174 krát
lekcia5-2.c [271 Bajtov]
185 krát
lekcia5-6.c [807 Bajtov]
206 krát

Autor:  radasol [ 02 Feb 2012, 20:33 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Priznam se, s 6 mam prolem ohledne jmena, mel jsem ho jen vlozit nebo se optat ?
Obrázok
2., 3., 4., 5. - OK
5ext. má špatné výsledky. Skús zadať napr. 5, 9, 1 či to správne zoradí. Ešte sa s tým pohraj.
6. pekne spravená.
libcosenior


Prílohy:
uloha2.c [220 Bajtov]
191 krát
uloha3.c [284 Bajtov]
182 krát
uloha4.c [137 Bajtov]
198 krát
uloha5.c [204 Bajtov]
193 krát
uloha6.c [739 Bajtov]
181 krát
uloha5-ext.c [395 Bajtov]
203 krát

Autor:  libcosenior [ 02 Feb 2012, 21:06 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Je to len chyták. Keď na prvom aute ideš ty, tak je to predsa tvoje meno. :D

Autor:  radasol [ 03 Feb 2012, 00:12 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Takže oprava, snad je to ok

Pekne a prehľadne spravené.
libcosenior


Prílohy:
uloha5-ext.c [751 Bajtov]
172 krát

Autor:  m75o [ 28 Feb 2012, 20:49 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

A ďalšie súbory
Obrázok

2., 3. OK
4. OK - pekne prehľadné
5. funkčné, ale v zadaní bolo aby sa použil podmienený výraz
(Podmienený výraz vyzerá napríklad takto: i > 0 ? i : 0;)
5(3 čísla). OK
6. Niekoľko krát si program spusti a sleduj výstupy. Sú tam nepresnosti. Navyše užívateľ programu má zadať za koľko prešiel 250m a nie 1 km.

program treba opraviť!


(opravené úlohy daj do nového príspevku)
libcosenior


Prílohy:
L05 u2-3 programovanie.c [331 Bajtov]
160 krát
L05 u4 kladne cislo.c [249 Bajtov]
172 krát
L05 u5 väčší,menší 3cisla.c [732 Bajtov]
176 krát
L05 u6 rychlost.c [1.4 KiB]
180 krát
L05 u5 väčší,menší.c [391 Bajtov]
179 krát

Autor:  adam [ 04 Apr 2012, 12:19 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Po krátkej prestávke pokračujem v škôle. :D
Obrázok
Všetky úlohy sú splnené a dobre funkčné.
Jedinú pripomienku mám k 5. úlohe, kde si mal skúsiť použiť podmienené výrazy, teda terárny operátor.
libcosenior


Prílohy:
1.uloha.c [819 Bajtov]
184 krát
2-3.uloha.c [655 Bajtov]
173 krát
4.uloha.c [410 Bajtov]
173 krát
5.uloha.c [964 Bajtov]
181 krát
6.uloha.c [1.45 KiB]
179 krát

Autor:  adam [ 08 Apr 2012, 07:17 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Sorry, to som si neuvedomil. Prikladám opravenú 5. úlohu.
Veľmi pekne a prehľadne si to spravil.
Zaslúžiš si ďalší bodík.
libcosenior


Prílohy:
5.uloha.c [928 Bajtov]
165 krát

Autor:  tommih [ 06 Máj 2012, 10:38 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Lekcia 5
posledná úloha (pôvodne L4) je upravená tak ako si chcel, teda dúfam... ;)
Obrázok
2, 3 - OK
4 - NOOK, čítaj tu
5 - OK
6 - OK, len maličkosť, nie celkom splnené zadanie: ■ Ktoré auto prekročilo rýchlosť 100km/h? Sú 4 možnosti: 1. žiadne, 2. obidve, 3. počítač a 4. užívateľ.

7 - NOOK, premenné i a j mali byť int. Uprav to a uvidíš výsledok 2.000000, čo nie je správne.
Treba vo vzorci (f = i / j) použiť explicitnú typovú konverziu. Máš 2 možnosti:
(float) i
(float) j
Proste pri delení stačí delenca alebo deliteľa zmeniť na float a výsledok bude správny.

8 - 15 OK
libcosenior


Prílohy:
priklad2.c [323 Bajtov]
184 krát
priklad3.c [419 Bajtov]
161 krát
priklad4.c [291 Bajtov]
167 krát
priklad5.c [323 Bajtov]
187 krát
priklad6.c [1.21 KiB]
158 krát
priklad7.c [239 Bajtov]
176 krát
priklad8.c [293 Bajtov]
171 krát
priklad9.c [192 Bajtov]
162 krát
priklad10.c [335 Bajtov]
168 krát
priklad11.c [467 Bajtov]
177 krát
priklad12.c [694 Bajtov]
189 krát
priklad13.c [600 Bajtov]
164 krát
priklad14.c [1.04 KiB]
171 krát
priklad6-15.c [738 Bajtov]
192 krát

Autor:  tommih [ 09 Máj 2012, 19:51 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Opravené úlohy 4 a 7.
Už je to v poriadku.
Známka opravená.
libcosenior

Obrázok

Prílohy:
priklad4.c [290 Bajtov]
170 krát
priklad7.c [246 Bajtov]
174 krát

Autor:  baro [ 09 Máj 2012, 21:04 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

prva cast 5. lekcie:
5.1 vykonane, ale ziaden rozdiel som nevidel
pokracovanie na buduce
EDIT
je tu info o osetreni vstupnych podmienok, tak som takto upravil aspon 6. ulohu
este vyriesit korektne zadavanie textoveho retazca s medzerami, ale aj to bude ;)
1. - máš pravdu, nie je to až tak viditeľné, opravil som to v lekcii
2. - dobre si použil if - else aj terárny operátor, v zadaní nebolo špecifikované, čo máš použiť
3. - --"--
4. - zaujímavý spôsob použitzia if - else ;)
5. - výborne, myslel si aj na možnosť zadania zhodných čísiel
5a. - veľmi pekne spracované, len nerozumiem tomuto:
Kód:
  printf("pre porovnanie, ako sa zmenia desatinne miesta velkych cisel :-)\n");
  printf("%lf %lf %lf\n\n", x, y, z);

EDIT2
Kód:
napis tri cisla (oddelene medzerou): 1258698535.4587210025 -9.87126581258 -1253984568725.125869758

najvacsie: 1258698535.458721, stredne: -9.871266, najmensie: -1253984568725.126000

pre porovnanie, ako sa zmenia desatinne miesta velkych cisel :-)
1258698535.458721 -9.871266 -1253984568725.126000

Pokračujte stlačením ľubovoľného klávesu . . .

len to, ze pocet desatinnych miest na ktore sa zaokruhluje sa meni s celkovym poctom miest
6. - ešte keby tento program mal hlavičku, bol by absolútne bez chyby :)
7. - krásne, jednoducho a prehľadne
8. - --"--
libcosenior

K tej doplnenej upravenej úlohe 5.6u1.c, aj keď je šikovne spravená, mám pripomienku.
Priznám sa, že neviem čo znamená hodnota 0.000834 a 14400. Môžem si to domyslieť alebo vypočítať, ale to sa mi nechce.
Nebolo by lepšie v komentári vysvetliť o čo presne ide, aby som si to mohol vyskúšať? ;)
libcosenior

EDIT3
som myslel ze vyskusas a vyplynie to z vystupu
250m / 0,000834s = 299760,19184652278177458033573141m/s ;) http://sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%BDchlos%C5%A5_svetla
14400s = 4hod a to je ozaj dlhy cas na 250 metrov
treba skusat kontrolu realnych podmienok, nie len delenie nulou
Súhlasím.
Išlo mi len o to, aby bolo z programu každému jasné o čo ide.
libcosenior


Prílohy:
5.2.c [589 Bajtov]
179 krát
5.3.c [808 Bajtov]
169 krát
5.4.c [214 Bajtov]
168 krát
5.5.c [334 Bajtov]
165 krát
Poznámka: nie som ani frajer a guru uz vobec nie, ale spravny skolkar sa chopi kazdej vyzvy :-)
5.5a.c [1.5 KiB]
134 krát
5.6.c [1.6 KiB]
147 krát
5.7.c [183 Bajtov]
136 krát
Poznámka: v zadani je pozadovane pouzitie podmieneneho vyrazu, mne skor vyhovuje ten ako if-else a pri "spravnom" zapise sa mi zda dost prehladny
5.8.c [327 Bajtov]
132 krát
5.6u1.c [2.33 KiB]
141 krát

Autor:  libcosenior [ 10 Máj 2012, 06:32 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

baro píše:
prva cast 5. lekcie:
5.1 vykonane, ale ziaden rozdiel som nevidel

Vyskúšaj toto so zátvorkami a bez nich:
Kód:
#include <stdio.h>

int main (void)
{
  int i;

  printf("Zadaj cislo: ");
  scanf("%d", &i);
  if (i % 2 == 0)
    printf("%d je parne cislo\n", i);
  else
/*  { */
    printf("%d je neparne\n", i);
    printf("Toto vidno vidno ked nie su kucerave zatvorky a je zadane parne cislo.\n");
/*  } */
}


Dám to v takomto znení aj do lekcie. Bude to jasnejšie.
Díky za upozornenie.

Autor:  baro [ 15 Máj 2012, 20:38 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

pokracovanie 5. lekcie:
5.9
1. so zatvorkami obsahuje premenna c znak a pokial je to velke pismeno zobrazi sa jeho dekadicky ascii kod, inak sa nezobrazi nic
2. bez zatvoriek obsahuje premenna c vysledok prvej podmienky a to true (1), pokial je znak "vacsi alebo rovny" ako pismeno velke A a false (0), ak je znak "nizsi" ako velke pismeno A
teda premenna c obsahuje hodnotu bud 0 alebo 1 a podla toho sa tato bud vypise (1), alebo nie (0), lebo druha podmienka (c mensie alebo rovne 'Z') je splnena vzdy

PS5.9 Dufam, ze som to pochopil spravne, bo som zatial necital o prioritach a poradi vyhodnocovania operatorov v sekcii FAQ, ale chystam sa

5.10
neviem ci som spravne pochopil ulohu: "Použi len jeden príkaz (if – else) a nezabudni na malé písmená",
respektivne nechapem zatvorku: "if - else sa dá použiť ako podmienka terárny operátor"

PS idem skusit upravenu 1. ulohu
Obrázok
K 9 úlohe som sa vyjadril v ďalšom príspevku.
10 - napísaná správne a prehľadne, použité dva spôsoby.
Aby nedochádzalo k nedorozumeniam, text: "if - else sa dá použiť ako podmienka terárny operátor"
som z úlohy vypustil.
Práve toto: "Použi len jeden príkaz (if – else), má škôlkára neviesť na to, aby použil terárny operátor.
V opačnom prípade by sa úloha dala vyriešiť len s (if - else).
11 - Pekne spravené.
Je pravda, že terárny operátor je v niektorých prípadoch vhodnejší, ale keď sa jedná o zložitejšie operácie,
je if - else prehľadnejšie. (zvlášť keď má kód čítať iná osoba ako ten čo to napísal)
Mám jednu pripomienku k tvojmu kódu. (Je to len vada krásy)
Kód:
  else if (c >= 'a' && c <= 'z')
        printf("male pismeno '%c'\n\n", c);
       else if (c >= 'A' && c <= 'Z')
             printf("velke pismeno '%c'\n\n", c);
            else
             printf("interpunkcny znak '%c'\n\n", c);

treba písať takto:
Kód:
  else if (c >= 'a' && c <= 'z')
        printf("male pismeno '%c'\n\n", c);
  else if (c >= 'A' && c <= 'Z')
        printf("velke pismeno '%c'\n\n", c);
  else
        printf("interpunkcny znak '%c'\n\n", c);

12 - pekne spravené
Je správne využívať už hotové veci a len ich doplniť, to poznáš hlavne keď sa pustíme do jazyka c#.
13 - OK
14 - OK
15 - OK
libcosenior


Prílohy:
5.10.c [554 Bajtov]
137 krát
5.11.c [846 Bajtov]
133 krát
5.12.c [919 Bajtov]
133 krát
5.13.c [272 Bajtov]
128 krát
5.14.c [544 Bajtov]
137 krát
5.15.c [966 Bajtov]
144 krát

Autor:  libcosenior [ 16 Máj 2012, 08:12 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

baro píše:
pokracovanie 5. lekcie:
5.9
1. so zatvorkami obsahuje premenna c znak a pokial je to velke pismeno zobrazi sa jeho dekadicky ascii kod, inak sa nezobrazi nic
2. bez zatvoriek obsahuje premenna c vysledok prvej podmienky a to true (1), pokial je znak "vacsi alebo rovny" ako pismeno velke A a false (0), ak je znak "nizsi" ako velke pismeno A
teda premenna c obsahuje hodnotu bud 0 alebo 1 a podla toho sa tato bud vypise (1), alebo nie (0), lebo druha podmienka (c mensie alebo rovne 'Z') je splnena vzdy

PS5.9 Dufam, ze som to pochopil spravne, bo som zatial necital o prioritach a poradi vyhodnocovania operatorov v sekcii FAQ, ale chystam sa

Do FAQ som dal prehľadnejšiu tabuľku a v 5. lekcii som upresnil 9. úlohu, aby bola zrozumiteľnejšia.
Vysvetlím ako to funguje, keď tam nie sú zátvorky:
priorita od najvyššej po najnižšiu je nasledovná:
() - vyhodnotenie zľava do prava
>= <= - vyhodnotenie zľava do prava
&& - vyhodnotenie zľava do prava
= - vyhodnotenie zprava do ľava

Teda (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z') bude vyhodnotené nasledovne:
1. (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z')
zátvorky sa vyhodnotia ako prvé
2. (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z')
regulačné operátoty ako druhé a preto, že sa vyhodnocujú zľava do prava,
vyhodnotí sa aj (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z') medzi nimi.
3. (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z')
rovná sa má nejmenšiu prioritu a vyhodnotí sa až po vyhodnotení vyššie uvedených operátorov.
To znamená, že do c sa písmeno 'B' nepriradí.
Teda podmienka if (c = getchar() >= 'A' && c <= 'Z') bude FALSE a príkaz printf("%d \n", c); vôbec neprebehne.

Dôkaz:
Príloha:
priorita1.PNG
priorita1.PNG [ 11.79 KiB | Zobrazené 14378 krát ]

Teraz pridám jeden printf() mimo funkcie if().
Príloha:
priorita2.PNG
priorita2.PNG [ 11.84 KiB | Zobrazené 14378 krát ]


Dúfam, že som to vysvetlil tak, aby sa to dalo pochopiť. :D

Autor:  m75o [ 28 Máj 2012, 17:55 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Posielam opravy 5 a 6 úlohy.

To je už lepšie. Ale aj tak sa pozri ako to riešili druhý.
libcosenior


Prílohy:
L05 u5 väčší,menší-2.c [301 Bajtov]
142 krát
L05 u6 rychlost-2.c [1.4 KiB]
133 krát

Autor:  samouk [ 05 Jún 2012, 07:08 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Pro dlhšej prestávke dávam ďalšie úlohy.
Obrázok
2, 3 - OK
4 - OK
5 - OK
6 - OK veľmi pekne spravené
7 - OK
8 - OK
10 - OK
11 - OK
12 - OK
13 - OK
14 - OK
15 - OK veľmi pekne spracované
adam


Prílohy:
2_3.c [611 Bajtov]
135 krát
4.c [539 Bajtov]
136 krát
5.c [537 Bajtov]
133 krát
6.c [1.92 KiB]
127 krát
7.c [417 Bajtov]
144 krát
8.c [579 Bajtov]
136 krát
10.c [584 Bajtov]
137 krát
11.c [695 Bajtov]
132 krát
12.c [1.28 KiB]
144 krát
13.c [406 Bajtov]
149 krát
14.c [402 Bajtov]
134 krát
15.c [1.41 KiB]
150 krát

Autor:  Be11 [ 03 Aug 2012, 23:13 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

Tak je už neskoro (niečo po polnoci) ,ale dávam sem 2-6 úlohu, zajtra dám zvyšok.
Kedže som frajer ,ten nepovinný variant v 5 úlohe som musel splniť :mrgreen: :mrgreen:
Len škoda ,že ma už niekto predbehol, ale ako vidím on to spravil úplne inak .
Ja to mám lepšie :twisted:

2. - OK
3. - OK
4. - Podmienka bola: Ak je toto číslo kladné, tak ho vypíše ... Nie ak je párne.
Tvoj program vypíše aj -2, ale napr. 3 nevypíše.
V poznámke si napísal:
//Funkcia getchar robí problémy, k číslu a mi pripočítava hodnotu 50.
Problém je v tom, že getchar() sa používa na vyžiadanie znaku z klávesnice, nie celého čísla!
5. - Nevyčerpal si všetky možnosti zadania a preto program nepracuje celkom správne.
Zadaj čísla v takomto poradí: 8 9 7
Aký bude výstup?
6. - Pozri si výstup programu keď aj ty zadáš rýchlosť 7 m/s. Program treba ešte dopracovať. Zamysli sa nad všetkými možnosťami.


Prílohy:
2-6 Uloha.rar [1.86 KiB]
121 krát

Autor:  Be11 [ 07 Aug 2012, 21:58 ]
Predmet príspevku:  Re: Úlohy k 5. lekcii

No pridávam dalsie plus oprava.
Ked budem mať viac času tak začnem makať.

4. - OK
7. - OK
8. - OK, myslel si na všetky možnosti - fajn.
10. - OK
11. - OK
Dnes som s tvojim výkonom spokojný. :)
libcosenior


Prílohy:
Dalsie ulohy.rar [63.98 KiB]
140 krát

Stránka 1 z 2 Všetky časy sú v GMT + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/