Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 10 Dec 2018, 01:40

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 11 Jan 2012, 21:04 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:01
Príspevky: 22
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 10 bodov
Pomalu budu přidávat.

Opraven znak d na x,už ok.
Obrázok

Máš to dobre.
libcosenior


Prílohy:
l6u2.c [110 Bajtov]
96 krát
l6u3.c [211 Bajtov]
82 krát
l6u4.c [168 Bajtov]
92 krát

_________________
DEVC++.Microsoft Visual Studio 11 Beta na w7,64bit
Anjuta na Ubuntu12.04
vlastní mozek,proto jsem odešel z abf Obrázokhttp://www.supportsat.cz


Naposledy upravil marmik dňa 12 Jan 2012, 18:29, celkovo upravené 1
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 13 Jan 2012, 15:43 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
marmik píše:
Pomalu budu přidávat.

Opraven znak d na x,už ok.

Musím sa ospravedlniť za neznalosť. :oops:
Obrázok

Mal si to aj predtým dobre, len ty si mal výpis ASCII Dec kódov a ja ACSII Hex kódov. Mal si to správne.
Kto chce vedieť viac, tu je odkaz na wikipédiu o ACSII kódoch.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 19 Jan 2012, 07:36 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
libcosenior píše:
Moje úlohy.
Pridal som aj 5_ulohu (nepovinnú), ale mám v nej problém, ktorý neviem vyriešiť (tak isto je to aj vo vzorovom kóde v lekcii). Výstupy mám dvojmo. Vyzerá to tak, že keď zadám znak, cyklus prebehne 2 krát. Keď dám enter, cyklus prebehne 1 krát. Pre ilustráciu som pridal číslovanie riadkov výstupu.
Kód:
[libco@libcosenior Downloads]$ ./a.out
Napis A!
d
0. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!
1. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!
s
2. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!
3. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!
a
4. Chod sa liecit!!!

Tu som len entroval:
Kód:
[libco@libcosenior Downloads]$ ./a.out
Napis A!

0. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!

1. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!

2. Hovoril som A!!! Takze znovu: Napis A!

Budem rád, ak to niekto vyrieši. ;)

Tak sa mi to podarilo. ;)
Namiesto putchar() treba použiť putch(), pretože putchar() po zadaní znaku čaká na ENTER a putch() nie, po zadaní znaku hneď program pokračuje ďalej.
Obrázok
Je tu však druhý problém.
putch() funguje vo win ale zatiaľ mi to nejde v linuxe. Na abclinuxu som už síce dostal odpoveď ako to mám riešiť, ale ešte som to neotestoval. Písali mi, že v linuxe treba použiť knižnicu <curses.h>.
Ale to mi nefungovalo.

Nakoniec som našiel riešenie na nete.
Treba nad main() vložiť toto:
Kód:
/* Blok z netu na umožnenie použitia príkazu: getch(); */
#include <stdio.h>
#include <termios.h>
#include <unistd.h>
/* getch() for Unix from http://cboard.cprogramming.com/faq-board/27714-faq-there-getch-conio-equivalent-linux-unix.html*/
int getch() {
struct termios oldt,
newt;
int            ch;
tcgetattr( STDIN_FILENO, &oldt );
newt = oldt;
newt.c_lflag &= ~( ICANON | ECHO );
tcsetattr( STDIN_FILENO, TCSANOW, &newt );
ch = getchar();
tcsetattr( STDIN_FILENO, TCSANOW, &oldt );
return ch;
}
a getch funguje presne ako má, teda po jeho zavolaní stačí stlačiť klávesu a znak sa hneď zapíše do pamäti, netreba ENTER, ktorý v niektorých prípadoch spôsobuje problémy. :)

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 23 Jan 2012, 21:06 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
Dúfam, že som to pochopil a tu sú moje riešenia
p.s. : Tie špecialitky s key pressed som nedával, budem testovať neskôr.
Obrázok
3. treba doplniť súčet postupnosti čísiel
4. nádhera :)
5. - " -
Celkove veľmi efektívne využívaš podmienky && a ||.
libcosenior

to som asi prehliadol a teraz som to tam doplnil 6.3


Prílohy:
lekcia6-1.c [221 Bajtov]
86 krát
lekcia6-1a.c [222 Bajtov]
78 krát
lekcia6-2.c [132 Bajtov]
78 krát
lekcia6-3.c [200 Bajtov]
72 krát
lekcia6-4.c [137 Bajtov]
81 krát
lekcia6-5.c [364 Bajtov]
88 krát
lekcia6-3.c [247 Bajtov]
81 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 00:41 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Tak snad dalsi
Obrázok
2. - 4. OK, dobre využitý cyklus do-while.
5. nerobí čo má stanovené, aj po treťom nesprávnom zadaní pokračuje ďalej.
Ešte technická pripomienka:
scanf("%s",&pis); síce funguje, ale %s sa používa na reťazce, na jeden znak sa používa %c, alebo ešte lepšie:
pis = getchar();
libcosenior


Divné, mě to funguje ( viz obrazek), může být problém v tom, že mám XP, kdežto ty linux ? Rozdíl v knihovnách ? Scanf jsem dal kvuli zdvojovani vypisu, s getchar mi to nejelo korektne


Prílohy:
uloha2.c [205 Bajtov]
75 krát
uloha3.c [262 Bajtov]
77 krát
uloha4.c [201 Bajtov]
75 krát
uloha5.c [412 Bajtov]
86 krát
5zlekce6.JPG
5zlekce6.JPG [ 33.95 KiB | Zobrazené 4476 krát ]

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 09:16 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Tak to je zaujímavé. Som v práci na winxp a na kompiláciu používam Code:Blocks. Kompilácia prebehne bez výhrad.
Výsledok:
Obrázok

Musím asi vyskúšať iný kopilátor.

Trošku som to zmenil. Použil som putch(). Ten nepýta enter na potvrdenie zadania a funguje to ako má. Otestuj, či to pôjde aj u teba.


Prílohy:
uloha5.c [429 Bajtov]
85 krát

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 11:09 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Používám DEV-C++, to tvoje jede. Jestli to chapu spravne, getch() bere primo znak z bufferu ( proto ho tisknes putch() ) bez cekani na enter, kdezto getchar() ceka potvrzeni a tedy i znak vytiskne ?

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 11:27 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
radasol píše:
Používám DEV-C++, to tvoje jede. Jestli to chapu spravne, getch() bere primo znak z bufferu ( proto ho tisknes putch() ) bez cekani na enter, kdezto getchar() ceka potvrzeni a tedy i znak vytiskne ?

Je to presne ako píšeš.
Práve som si stiahol a nainstalil devccp, idem testnúť ten tvoj program.

Ide, len mi hneď zhasne. Niečo si asi upravoval vo win, aby to ostalo, je tak?
Poraď.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 11:40 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Ne, jede přes cmd. Nebo dej na konec pis=getchar(), pocka na cteni znaku

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 11:46 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
c = getchar(); som dal na koniec a to isté (samozrejme že c bolo deklarované).
Problém bude v tom, že to budem musieť spúšťať z cmd.exe. Jasne.

Ide to.
Takže, ak budem mať problém s Code:Blocks, tak to skúsim cez cmd.exe aby som zbytočne niekoho neobviňoval, že má niečo špatne a pritom to nebude pravda.
Sorry.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 03 Feb 2012, 11:54 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Proč ? Za to nemůžeš. Kdo mohl tušit, že může být takový rozdíl v kompilátorech

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 28 Feb 2012, 20:54 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 24 Jan 2012, 18:32
Príspevky: 13
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Ďalšie súbory. Dúfam že tam nie sú chyby robil som viac lekcií naraz
Obrázok
2. OK
3. OK
4. OK - šikovné
5. OK
libcosenior


Prílohy:
06u2 100x.c [153 Bajtov]
69 krát
L06 u3 Spočitavanie.c [281 Bajtov]
74 krát
L06 u4_ASCI A-Z.c [127 Bajtov]
85 krát
L06 u5 tri krat a dost.c [397 Bajtov]
81 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 05 Apr 2012, 06:28 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18 Feb 2012, 20:37
Príspevky: 16
Udelené body: 7 bodov
Získané body: 13 bodov
A ďalšie úlohy.
Obrázok
Veľmi pekne a jednoducho spracované úlohy.
libcosenior


Prílohy:
1.uloha.c [605 Bajtov]
76 krát
2.uloha.c [272 Bajtov]
71 krát
3.uloha.c [630 Bajtov]
71 krát
4.uloha.c [460 Bajtov]
77 krát
5.uloha.c [688 Bajtov]
78 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 16 Máj 2012, 17:57 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 25 Apr 2012, 16:47
Príspevky: 15
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Takže úlohy z novej lekcie číslo 6.
Obrázok
2 - OK
3 - OK
4 - nesplnená podmienka "vypíše do tabuľky ASCII kódy (hexadecimálne)"
5 - nápadité, pekné
6 - pekne a jednoducho
7 - pekne
8 - dobre
9 - pekne a jednoducho, poznámka, deklarácia mala byť unsigned long int a nie long int
10 - nápadité, zaujímavo riešené
11 - he he, aj tak môže byť :D
12 - velmi pekne
13 - OK
14 - pekne spravené
libcosenior


Prílohy:
priklad1.c [318 Bajtov]
66 krát
priklad2.c [244 Bajtov]
70 krát
priklad3.c [326 Bajtov]
65 krát
priklad4.c [209 Bajtov]
78 krát
priklad5.c [483 Bajtov]
75 krát
priklad6.c [442 Bajtov]
86 krát
priklad7.c [712 Bajtov]
80 krát
priklad8.c [424 Bajtov]
78 krát
priklad9.c [329 Bajtov]
78 krát
priklad10.c [704 Bajtov]
76 krát
priklad11.c [247 Bajtov]
70 krát
priklad12.c [397 Bajtov]
70 krát
priklad13.c [325 Bajtov]
75 krát
priklad14.c [669 Bajtov]
78 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 22 Máj 2012, 18:44 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 25 Apr 2012, 16:47
Príspevky: 15
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Oprava príkladu 4 z Lekcie6


Prílohy:
priklad4.c [227 Bajtov]
74 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 10 Júl 2012, 06:20 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27 Mar 2012, 09:30
Príspevky: 19
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 19 bodov
Našiel som si čas. :D
Obrázok
Všetky úlohy sú vypracované veľmi dobre. Takže nemám čo dodať.
libcosenior


Prílohy:
2.c [410 Bajtov]
69 krát
3.c [539 Bajtov]
73 krát
4.c [446 Bajtov]
77 krát
5.c [775 Bajtov]
72 krát
6.c [609 Bajtov]
73 krát
7.c [674 Bajtov]
78 krát
8.c [689 Bajtov]
66 krát
9.c [804 Bajtov]
79 krát
10.c [669 Bajtov]
72 krát
11.c [407 Bajtov]
78 krát
12.c [497 Bajtov]
72 krát
13.c [582 Bajtov]
65 krát
14.c [673 Bajtov]
69 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 08 Aug 2012, 23:39 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Padla elektrika :evil: :evil: :(
Nestihol som toho veľa a teraz je už neskoro, aby som to dokončieval.
Tu je to čo som stihol, necelá polka.

3. - nepochopil si zadanie, je to takto:
Ak zadáš poc = 5, spočíta:
1+2+3+4+5=15
Ak zadáš poc = 3, spočíta:
1+2+3=6
4. - OK, jednoduché riešenie, len v riadku:
printf("\n%c --> %hx -->%d" ,zn,zn,zn);
nemá byť %hx, ale %xh ;)
9. - OK, veľmi dobre
11. - spusti si program a skontroluj začiatok výpisu
12. - nula nie je párne číslo
13. - nepochopil si zadanie, je to takto:
Ak zadáš číslo 3, výstup bude štvorec z troch riadkov s tromi *, tak ako je v lekcii.
Ak zadáš číslo 5, výstup bude štvorec z piatich riadkov s piatimi *, atď.
Proste vytvorí sa štvorec o strane podľa zadaného čísla.

Ešte jedna vec.
V céčku sa namiesto:
vysledok = vysledok + nieco;
zapisuje:
vysledok += nieco;
To isté platí aj pre ostatné operandy, teda napr.:
vysledok = vysledok * nieco;
sa zapisuje:
vysledok *= nieco;
libcosenior


Prílohy:
Odovzdavam.rar [63.76 KiB]
71 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 09 Aug 2012, 18:40 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
3.Uloha.
Jj, tak som to myslel, aj to tak mám ale omylom som ti poslal staré riešenie.
4.Uloha
Môže tam byť aj %x.
Ked tam dám %xh tak výstup je napríklad takýto ...-->40h-->..., čiže to h je len znak ako hexadecimálne nič viac.

12.Nj, matematická chyba, neuvedomyl som si to (Bolo veľa hodín) :D

2. a 3. - OK
5. - OK až na to, že sa má pýtať len 3x a v tvojom programe je to 4x.

6. - chýba
7. - OK
8. - OK
10. - OK - výborne
11. a 12. - OK
13. - OK
14. - OK
libcosenior


Dalej opravy.
Niektoré úlohy niesu 100% prestna napísane. Myslím tým, že ich treba kus upraviť, aby im užívateľ skôr pochopil.
Napríklad : Upravt pomocou explicitnej typovej konvencie delenie - niekto si to nájde na internete význam slov, dalšieho môžu odradiť, alebo si to niektorý pomýlia s niečim iným. Preto to čo je v úlohe by malo byť aj v Lekcii, aspoň v škôlke.


Prílohy:
3.Uloha.c [319 Bajtov]
67 krát
11.Uloha.c [179 Bajtov]
68 krát
12.Uloha.c [244 Bajtov]
72 krát
7.Uloha.c [384 Bajtov]
67 krát
13.Uloha.c [257 Bajtov]
69 krát
5.Uloha.c [523 Bajtov]
72 krát
2.Uloha.c [166 Bajtov]
63 krát
8.Uloha.c [264 Bajtov]
72 krát
14.Uloha.c [369 Bajtov]
70 krát
10.Uloha.c [506 Bajtov]
73 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 15 Aug 2012, 08:00 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Be11 píše:
Dalej opravy.
Niektoré úlohy niesu 100% prestna napísane. Myslím tým, že ich treba kus upraviť, aby im užívateľ skôr pochopil.
Napríklad : Upravt pomocou explicitnej typovej konvencie delenie - niekto si to nájde na internete význam slov, dalšieho môžu odradiť, alebo si to niektorý pomýlia s niečim iným. Preto to čo je v úlohe by malo byť aj v Lekcii, aspoň v škôlke.

Odradiť to môže len slabšie povahy a tie sa nikdy nenaučia programovať. Navyše internet hlavne slúži na to, čo si napísal:
Ak niečomu nerozumiem, google mi to vysvetlí. :D

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 15 Aug 2012, 08:39 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Oprava.
Skúšam tu 6 novým spúsobom,pomocou jednej metody,ale neviem prečo prvý znak mi neráta.
Tu je kod:
Kód:
#include <stdio.h>
#include <ctype.h>

int main()
{
  int pocet,i,v = 0,m = 0;
  char a;
  printf("Napis pocet znakov ktory budes chciet zadat: ");
  scanf("%d",&pocet);

  for (i = 0;i<pocet;i++)
  {
    printf("\n\nZadaj znak: ");
    scanf("%c",&a);
    while (getchar() != '\n');
    if (islower(a)!=0) m++;
    else if (isupper(a)!=0) v++;
  }
  printf("Zadaj si spolu %d velkych pismen a %d malych pismen.",v,m);
}


Prílohy:
5.Uloha.c [529 Bajtov]
70 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 15 Aug 2012, 09:11 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Tam sa počet znakov neuvádza. Zadávajú sa do znaku '\n' čo je Enter.
Musíš použiť funkciu while.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 15 Aug 2012, 09:30 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Uloha
Obrázok
6. - OK
Lekciu si dokončil.
libcosenior


Prílohy:
6.Uloha.c [301 Bajtov]
74 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 25 Nov 2012, 11:33 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 14 Okt 2012, 16:31
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 4 bodov
Keďže sme v škole brali cykly, tak som 5. lekciu hned preskocil :D
Obrázok
Úlohy sú napísané dobre a jednoducho.
Len v 10. úlohe je chyba.
Príkaz scanf("<%f;%f>",&f,&g); sa tak nesmie používať.
Má to byť takto: scanf("%f%f",&f,&g);
Okrem medzery tam nesmú byť žiadne znaky navyše!
Možno to tvojmu kompilátoru nevadí a odstráni to, ale po kompilácii v code:blocks mi program nefungoval správne.
libcosenior


Prílohy:
6. lekcia.rar [3.62 KiB]
65 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 25 Nov 2012, 13:04 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 14 Okt 2012, 16:31
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 4 bodov
mne to funguje a pouzivam Codeblocks - tie hodnoty musis zadat v tvare <hodnota;hodnota> a ide to, aha:


Prílohy:
10.uloha.PNG
10.uloha.PNG [ 9.17 KiB | Zobrazené 4142 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 6. lekcii.
PoslaťNapísal: 25 Nov 2012, 13:07 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Skús tam zadať reálne (desatinné) čísla.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK