Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 10 Dec 2018, 01:38

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 18 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 24 Jan 2012, 11:14 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
No v tej 5. úlohe som si nevšimol, že potrebujem až tri premenné, ale hlava mapa
tu sú riešenia 2-5
Obrázok
Veľmi pekne a jednoducho spravené.
libcosenior


Prílohy:
lekcia8-3.c [281 Bajtov]
115 krát
lekcia8-4.c [165 Bajtov]
98 krát
lekcia8-5.c [255 Bajtov]
106 krát
8-2a.PNG
8-2a.PNG [ 11.43 KiB | Zobrazené 4053 krát ]
8-2b.PNG
8-2b.PNG [ 11.69 KiB | Zobrazené 4053 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 04 Feb 2012, 08:54 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Není to moc elegantní, ale jede to.
Obrázok
Úlohy splnené.
4. a 5. veľmi dobre.
libcosenior


Prílohy:
uloha3.c [427 Bajtov]
95 krát
uloha4.c [323 Bajtov]
91 krát
uloha5.c [404 Bajtov]
89 krát
uloha2.c [323 Bajtov]
90 krát
uloha2.JPG
uloha2.JPG [ 31.06 KiB | Zobrazené 4037 krát ]

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Apr 2012, 09:32 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18 Feb 2012, 20:37
Príspevky: 16
Udelené body: 7 bodov
Získané body: 13 bodov
2. úloha, po zadaní 3 bude výstup:
Napisal si trojku.
Napisal si nejaku blbost.

po zadaní 1 bude výstup:
Napisal si jednicku.
Napisal si dvojku.
Napisal si trojku.
Napisal si nejaku blbost.

Ostatné úlohy prikladám.
Obrázok
Vzorne spracované úlohy. Veľmi dobrý nápad so skúškami správnosti.
libcosenior


Prílohy:
3.uloha.c [626 Bajtov]
88 krát
4.uloha.c [535 Bajtov]
87 krát
5.uloha.c [662 Bajtov]
85 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 12 Júl 2012, 14:13 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27 Mar 2012, 09:30
Príspevky: 19
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 19 bodov
Pridávam úlohy skúšky.
13. úloha funguje správne len do veľkosti 5, neskôr sa s tým ešte pohrám. :D
Obrázok
Všetky úlohy sú spravené s prehľadom, sú jednoduché a plne funkčné.
Výnimka je 13. úlohy, ale aj tá je spracovaná veľmi zaujímavým spôsobom, len tento program nemôže splniť podmienku zadania akého koľvek kladného celeho čísla.
libcosenior


Prílohy:
1.c [470 Bajtov]
89 krát
2.c [655 Bajtov]
97 krát
3.c [643 Bajtov]
91 krát
4.c [497 Bajtov]
84 krát
5.c [603 Bajtov]
87 krát
6.c [587 Bajtov]
92 krát
7.c [470 Bajtov]
86 krát
8.c [465 Bajtov]
91 krát
9.c [549 Bajtov]
84 krát
10.c [639 Bajtov]
85 krát
11.c [419 Bajtov]
82 krát
12.c [622 Bajtov]
83 krát
13.c [1.08 KiB]
100 krát
14.c [560 Bajtov]
83 krát
15.c [588 Bajtov]
94 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 13 Aug 2012, 07:34 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Posledne Ulohy.
Je to všetko !
Uloha 13 ,ktorá je trochu zložitejšia, je spravená "detsky", neviem ako ju spraviť a jedine z 5 riešeny mi fungovalo toto, komu by to nešlo :lol:
No proste 13 som skoro mal pomocou cyklov ale stále tam bola dáka chyba, takže možno neskôr sa k tomu vrátim a prerobím to.
Obrázok
1. - OK
2. - OK
3. - OK // áno, vychádzal som z Herouta :)
4. - OK, prekvapil si ma myšlienkou obmedziť veľkosť čísla, len si zabudol na znak '\n' teda Enter, to znamená, že %4d nie je číslo maximálne 9999, ale 999'\n', teda číslo 999, otestuj si to ;)
5. - OK
6. - OK - veľmi pekne spravené
7. - OK, vidím, že pípnutie sa ti zapáčilo :D
8. - OK
9. - OK
10. - OK
11. - OK, pekne
12. - OK, pekne, vždy!!!
13. - to si si teda veľmi zjednodušil, ale do 5 to funguje, takže malé ok :twisted:
14. - OK
15. - OK, len vo výpise postupnosti chýbajú prvé dve čísla a to: 1, 1
libcosenior


Prílohy:
Koniec.rar [4.13 KiB]
88 krát
13.Uloha.c [1.71 KiB]
91 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 29 Okt 2012, 21:35 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Posílám úlohy z dneška, na 13 ještě mrknu
Obrázok
1. - OK
2. - OK
3. - OK
4. - OK
5. - OK
6. - OK
7. - OK
8. - OK
9. - OK
10. - OK
11. - OK
12. - OK
Všetky úlohy si vyriešil dobre a jednoducho. Zvlášť sa mi páčilo ošetrenie vstupu proti zadaniu hlúposti.
Jediné čo sa mi nepáčilo, je spájanie riadkov, napr.:

Kód:
if (cislo%2 == 0 ) printf("%d\n", cislo/2); else printf("%d\n", cislo*3+1);

Nie je to chyba, niektorí programátori tak kódy píšu.
Ja si však myslím, že je dobrým zvykom riadky písať samostatne z dôvodu možnosti okomentovania jednotlivých častí kódu čo najpodrobnejšie. Pri malých programíkoch ako sú tieto, je to jedno, ale pri veľkých programoch komentáre proste musia byť, inakšie sa v tom stratíme.
libcosenior


Prílohy:
lekce 8_chybi13.zip [8.58 KiB]
89 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 23 Jan 2013, 16:20 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Okt 2012, 17:40
Príspevky: 13
Bydlisko: Fončorda
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 12 bodov
Tak pridam svoje riesenia k uloham z opakovania lekcie 8 1-15 (okrem 13. robil som to v autobuse na ceste domov a to by som si musel rozpisat na papier :D)
- par uloh som mierne upravil aby mohli byt pouzite globalne nie len na 1 specificke zadanie
- za pripadne problemy so system("Pause") sa ospravedlnujem :)
ps: s programovanim som len na zaciatku takze za akekolvek odborne postrehy budem rad :)
Obrázok
Vidieť, že si veľmi šikovný. Úlohy sú napísané dobre a sú ošetrené voči chybám. Ale aj tak mám niekoľko poznámok.
- Programy sú vačšinou málo prehľadné, nerobíš bloky, druhým sa zle čítajú. Ak by si písal väčší program (napr. 500 riadkov), stratíš sa v ňom aj ty.
- Pri niektorých blokoch je dobre písať komentáre, lebo keď sa k tomu sám vrátiš za rok, možno budeš mať problém rýchlo pochopiť o čo ide.
- Niektoré programy si napísal príliš zložito, mohli byť podstatne jednoduchšie. (5, 10, 12, 15) Porovnaj si ich s Pomocníkom a odovzdanými úlohami od iných členov.
- V 10. úlohe si to riešil pomocou jednorozmerného poľa, to je nad úroveň škôlky. Navyše po spustení programu užívateľ nevie čo má robiť, program sa mu zdá nefunkčný.
- Zbytočne si includoval knižnicu math.h. Ak si si myslel, že do nej patrí príkaz abs(x), nie je to pravda, ten patrí do stdio.h.
- 11 úloha nie je splnená.
- V 14. a 15. úlohe si zmenil podmienky úloh.
- Namiesto viacnásobného if je vhodné používať
if
else if
else
napr. 2. úloha.
- Vôbec nepoužívaš podmienený výraz a ten je tiež niekedy vhodný, napr. 11. a 12. úloha.

Ale celkove si ukázal veľmi dobré znalosti. Zvlášť sa mi páčilo toto (8. úloha):
for (i=a; i<=b; i++){
if (abs(i)%2==0) // otočenie keď je a vačšie ako b - šikovné
....}

PS.
Čo sa týka 12. úlohy, pozri sa poriadne na:
do {
}while;

libcosenior


Prílohy:
8.1.c [430 Bajtov]
80 krát
8.2.c [804 Bajtov]
78 krát
8.3.c [466 Bajtov]
79 krát
8.4.c [309 Bajtov]
83 krát
8.5.c [538 Bajtov]
81 krát
8.6.c [382 Bajtov]
79 krát
8.7.c [396 Bajtov]
79 krát
8.8.c [440 Bajtov]
80 krát
8.9.c [435 Bajtov]
75 krát
8.10.c [579 Bajtov]
80 krát
8.11.c [327 Bajtov]
79 krát
8.12.c [704 Bajtov]
83 krát
8.14.c [358 Bajtov]
81 krát
8.15.c [634 Bajtov]
77 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Apr 2013, 17:46 
Offline
Škôlkár
Škôlkár
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16 Mar 2013, 16:36
Príspevky: 8
Udelené body: 1 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Lekcia 8

//ulohu 8 som si trosku "skomplikoval" :D spravil som to tak, aby za poslednym cislom nebola ',' (ciarka).

1. - OK
2. - OK, ale na konci kódu je niečo zbytočné navyše, dal som to za //
Kód:
else// if(k<=i&&i<=j)
        printf("\nProstredne cislo: %d\n", i);

3. - OK
4. - OK
5. - OK
6. - OK
7. - OK, len by sa ešte hodilo dať do pokecu, ako sa končí program 8-)
8. - OK, funguje to dobre
9. - OK, výborne
10. - OK
11. - OK, pekne a jednoducho
12. - OK, pekne a jednoducho
14. - OK, pekne a jednoducho
15. - OK, pekne a jednoducho
libcosenior


Prílohy:
L8U1.c [229 Bajtov]
70 krát
L8U2.c [754 Bajtov]
72 krát
L8U3.c [449 Bajtov]
72 krát
L8U4.c [179 Bajtov]
82 krát
L8U5.c [300 Bajtov]
76 krát
L8U6.c [493 Bajtov]
78 krát
L8U7.c [383 Bajtov]
78 krát
L8U8.c [1.18 KiB]
71 krát
L8U9.c [280 Bajtov]
69 krát
L8U10.c [379 Bajtov]
69 krát
L8U11.c [214 Bajtov]
71 krát
L8U12.c [279 Bajtov]
70 krát
L8U14.c [218 Bajtov]
69 krát
L8U15.c [235 Bajtov]
71 krát


Naposledy upravil 16DodgE16 dňa 16 Aug 2013, 22:11, celkovo upravené 5
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 04 Jún 2013, 20:39 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02 Mar 2013, 15:54
Príspevky: 25
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 9 bodov
Posielam úlohy 1 až 5 k 8. lekcii.
Mal som "časový výpadok" a tieto úlohy som riešil ešte pred ním. Teraz sa čudujem, čo je to tam vlastne popísané, takže si začínam opakovať mnoho vecí od začiatku. Dúfam že leto bude lepšie !

Úlohy sú dobre napísané. V 3. - 5. úlohe sú vstupy ošetrené proti blbosti užívateľa, teda sú blbuvzdorné - super. :lol:
Mám však dve poznámky:
3. - pri tomto type úlohy sa predpoklladá použitie prepínača switch a nie podmienok if-else, aj keď to ide aj tak.
4. - na zarovnanie výpisu premennej typu int sa nepoučíva desatinné číslo, ale celé číslo. Teda
nie
%3.0d
ale
%3d
libcosenior


Prílohy:
U1L8.c [328 Bajtov]
74 krát
U2L8.c [864 Bajtov]
79 krát
U3L8.c [595 Bajtov]
75 krát
U4L8.c [582 Bajtov]
77 krát
U5L8.c [833 Bajtov]
78 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 17 Jún 2013, 20:53 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02 Mar 2013, 15:54
Príspevky: 25
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 9 bodov
Posielam úlohy 6 až 10 z 8. lekcie.

6. - OK - OK
8. - OK, aj keď trochu zložito
9. - OK, aj s ošetrením proti chybám, mám ale jednu výhradu:
Kód:
faktorial=faktorial*n;
sa píše takto:
Kód:
faktorial *= n;
10. - OK
libcosenior


Prílohy:
U6L8.c [516 Bajtov]
76 krát
U7L8.c [509 Bajtov]
75 krát
U8L8.c [858 Bajtov]
75 krát
U9L8.c [715 Bajtov]
75 krát
U10L8.c [636 Bajtov]
78 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 29 Jún 2013, 18:42 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02 Mar 2013, 15:54
Príspevky: 25
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 9 bodov
Posielam úlohy 11, 12, 14 vo dvoch verziách a 15. Na úlohu 13 som zatiaľ nemal odvahu, ani politickú vôľu.
K úlohe 12, či program vždy skončí : Preveril som čísla od 1 do 101 a vždy skončil, aj keď s číslami 27, 31, 41, 47, 54, 55, 63, 71, 73, 82, 83, 91, 94, 95 a 97 mal dosť roboty. S číslom 10000 (obľúbená konštanta v lekcii 8) mal menej roboty, než s číslom 1000. Skončí aj s číslami stotisíc a milión.
ALE : Keď som zadal 1234567890 tak "skončil" na čísle -1169967318. Zrejme bol prekročený rozsah INT. Predpokladám tiež, že nemusí skončiť pri zadaní prvočísla (alebo nepárneho čísla), väčšieho ako 1/3 rozsahu INT.
Škoda, že som to nestihol do konca školského roka, možno nabudúce ...
Obrázok
11. - OK, ale v komentári: /*Tu je prvy prikaz, neda sa pouzit getchar(), lebo cislo moze mat viac miest*/ máš chybu, getchar() sa nedá použiť preto, že sa používa iba na znak, nie na číslo.
12. - OK, jednoduchý kód
14. - OK
15. - OK, jednoduchý kód
libcosenior


Prílohy:
U11L8.c [581 Bajtov]
77 krát
U12L8.c [642 Bajtov]
76 krát
U14L8.c [314 Bajtov]
79 krát
U14L8BREAK.c [327 Bajtov]
73 krát
U15L8.c [719 Bajtov]
84 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 14 Sep 2013, 17:47 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 15 Apr 2013, 18:48
Príspevky: 45
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 22 bodov
odovzdavam ulohy z osmej, lekcie.
13. ulohu mam na poly hotovu, mam vodorovne ciary pre lubovolny pocet stvorcov.:D

Som zvedavý na tú 13.
Pri kontrole úloh som zistil, že
6. nie je taká ako by mala byť. Zadaj napr.: XAAAhgtAA <Enter> a uvidíš čo to spraví.
7. máš tam niečo zbytočné:
Kód:
while (getchar() != '\n')
;

8. OK, ale výsledné čísla si mohol oddeliť čiarkou alebo medzerou. ;)
Ostatné sú dobre.
libcosenior


Prílohy:
1.c [395 Bajtov]
74 krát
2.c [468 Bajtov]
73 krát
3.c [318 Bajtov]
71 krát
3-pomocou switch..c [318 Bajtov]
69 krát
3.1-pomocou if-else..c [277 Bajtov]
70 krát
4-pomocou for..c [179 Bajtov]
81 krát
4.1-pomocou while..c [186 Bajtov]
69 krát
5.c [362 Bajtov]
71 krát
Poznámka: tu by som potreboval pomoc, nechapem preco mi vypocita o jedno A menej.
6.c [237 Bajtov]
70 krát
7.c [335 Bajtov]
77 krát
8.c [286 Bajtov]
70 krát
9.c [266 Bajtov]
67 krát
10.c [402 Bajtov]
68 krát
11.c [152 Bajtov]
71 krát
12.c [362 Bajtov]
75 krát
14.c [208 Bajtov]
73 krát
15.c [195 Bajtov]
72 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 23 Sep 2013, 09:12 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 15 Apr 2013, 18:48
Príspevky: 45
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 22 bodov
este 6 uloha a je to, idem na zakladnu skolu. ostatne drobnosti z osmicky som si opravil.

Už je to v poriadku.
libcosenior


Prílohy:
6.c [219 Bajtov]
71 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 19 Dec 2013, 18:08 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 15 Apr 2013, 18:48
Príspevky: 45
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 22 bodov
ahoj
tak po dlhsej pauze kvoli praci znova pokracujem v programovani, mam dokoncenu ulohu 13. z 8 lekcie, vystup nevyzera ako tvoj, ale aspon nieco, ak treba prerobim to.
pokracujem do zakladnej skoly uz konecne.


Prílohy:
13.c [1.13 KiB]
73 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 19 Dec 2013, 21:01 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Pekné. :)

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 23 Mar 2014, 17:54 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 24 Jan 2012, 18:32
Príspevky: 13
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Zdravím
Po dlhom čase som na disku našiel vypracovanie úloh ak to ešte funguje tak zasielam

Ahoj, fungujeme ďalej.

Úlohy máš napísané dobre, mám však nejaké upresnenie:
- nekonečný cyklus s for() sa píše:
for(;;), tá jednička tam nemusí byť
- cyklus for() sa spravidla používa nasledovne:
for(i = 0; i < 10; i++)
samozrejme, že je na na každom, toto je len doporučenie.
14. úlohu si mal napísať takto:
Kód:
  for (;;) {
      i = i + 31;
    if (i > 10000) {
    printf("Najmensi nasobok cisla 31 vecsi ako 10000 je %d\n ", i );
    //if (i > 10000) toto je zbytočné
    break;
    }
  }

15. úlohu si oprav, program vypíše 0 a na konci 10946.
0 nie je číslo v postupnosti a zadanie je, že sa majú vypísať čísla do 10000.
Ešte by si mal skúsiť aj 13. úlohu. Neboj sa toho, treba len premýšľať. ;)
libcosenior


Prílohy:
L08 u1 3mocnina.c [337 Bajtov]
61 krát
L08 u2 stredne cislo.c [824 Bajtov]
64 krát
L08 u3.c [652 Bajtov]
60 krát
L08 u4 jeden bod.c [337 Bajtov]
63 krát
L08 u5.c [554 Bajtov]
61 krát
L08 u6.c [545 Bajtov]
61 krát
L08 u7.c [808 Bajtov]
62 krát
L08 u8.c [480 Bajtov]
65 krát
L08 u9.c [318 Bajtov]
63 krát
L08 u10.c [537 Bajtov]
63 krát
L08 u11.c [669 Bajtov]
61 krát
L08 u12.c [662 Bajtov]
62 krát
L08 u14.c [297 Bajtov]
63 krát
L08 u15 Fibonacciho.c [391 Bajtov]
60 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 23 Mar 2014, 19:54 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 24 Jan 2012, 18:32
Príspevky: 13
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Oprava uloha 15.

Čiastočne opravená.
wikipédia píše:
Citácia:
Jednotlivé členy postupnosti sa nazývajú Fibonacciho čísla.
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657, 46368, 75025, 121393…

a ty tam máš iba jednu jedničku.
Úlohu uznávam ako splnenú, toto je už len drobnosť, ale pre budúcnosť, ak nebudeš v programovaní dôsledný, nebudeš mať dobré výsledky.

libcosenior


Na ulohe 13 pracujem časom pridam


Prílohy:
L08 u15 Fibonacciho.c [394 Bajtov]
60 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 8. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Apr 2014, 21:50 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 24 Jan 2012, 18:32
Príspevky: 13
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Pridávam opravenú úlohu 15, a vypracovanú úlohu 13.
Myslím že sú to posledné úlohy škôlky.

Postupnosť je celkom pekne napísaná, ale mne to vypisuje aj cifru nad 10000.
Upravil som to tak, ako by to mohlo vyzerať:
Spoiler:
Kód:
#include<stdio.h>

int main(void)
{
    int i,j,k,l;

    i = 1, k = 1, j = 1, l = 0;
    while(j < 10000) {
        printf("%d  %d\n", i++, j);
        j = k + l, l = k, k = j;
    }
    printf("\n");

    return 0;
}

13. OK - veľmi dobre napísané, akurát maličnosť, výzva na zadanie čísla sa vypisuje vedľa spodného riadku najväčšieho štvorca (bolo by krajšie, keby to bolo pod ním), ale to je maličkosť.
Mimochodom si prvý (okem mňa, ale máš to jednoduchšie), kto napísal 13. úlohu tak, aby fungovala za každých podmienok.
Gratulujem!

libcosenior


Prílohy:
L08 u15 Fibonacciho.c [205 Bajtov]
64 krát
L09u13final.c [1.92 KiB]
64 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 18 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK