Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 10 Dec 2018, 01:38

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: 24 Jan 2012, 19:23 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
Nejaké úlohy mám, zatiaľ 1 - 9 z ktorých prikladám 2,3,4,5,9
potrebujem radu

po zadaní scanf("%f\n",&i); sa číslo načíta do i, ktoré vyhodnocujem a ak zistím, že nie je správne zadané volám scanf("%f\n",&i) znovu, no nevykoná sa načítanie ale v premennej i ostáva pôvodná hodnota a nie prepísaná novou, čím sa dostanem do nekonečného cyklu , v čom robím chybu?,

Je to pekne spravené. :)
libcosenior

upravujem ulohu c9 v poslednom prikaze
Až dnes 11.4.2012 som si všimol, že si tu niečo opravoval.
Musím ťa ale aj tak upozorniť, že to nemáš správne, pretože faktoriál je súčin postupnosti čísiel a nie súčet.
Teda
1 * 2 * 3 * 4 * n
a nie
1 + 2 + 3 + 4 + n
Ten pôvodný bol správne.
libcosenior


Prílohy:
lekcia9-2.c [800 Bajtov]
71 krát
lekcia9-3.c [279 Bajtov]
58 krát
lekcia9-4.c [170 Bajtov]
65 krát
lekcia9-5.c [259 Bajtov]
61 krát
lekcia9-9.c [251 Bajtov]
63 krát
lekcia9-9.c [267 Bajtov]
66 krát


Naposledy upravil qpj dňa 26 Jan 2012, 08:51, celkovo upravené 1
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 25 Jan 2012, 07:20 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
qpj píše:
Nejaké úlohy mám, zatiaľ 1 - 9 z ktorých prikladám 2,3,4,5,9
potrebujem radu

po zadaní scanf("%f\n",&i); sa číslo načíta do i, ktoré vyhodnocujem a ak zistím, že nie je správne zadané volám scanf("%f\n",&i) znovu, no nevykoná sa načítanie ale v premennej i ostáva pôvodná hodnota a nie prepísaná novou, čím sa dostanem do nekonečného cyklu , v čom robím chybu?,

Niekde som čítal, že riadiace znaky (\n \t a pod.) spôsobujú v scanf() problémy.
Porovnaj toto:
Kód:
{
    float i;

    scanf("%f\n", &i);
    printf("%f\n", i);
    scanf("%f\n", &i);
    printf("%f\n", i);
}

s týmto:
Kód:
{
    float i;

    scanf("%f", &i);
    printf("%f\n", i);
    scanf("%f", &i);
    printf("%f\n", i);
}


Záver je: Nepoužívať riadiace znaky v scanf(), tam sa má používať len % a za čiarkou & napr.:
Kód:
scanf("%f%d%c%ld%u%lu%Lf%lf%x%X%o%s", &f, &d, &c, &ld, &u, &lu, &Lf, &lf, &x, &X, &o, &s);

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 01 Feb 2012, 21:08 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
Trochu som si našiel čas / pár hodd. :-) a lámal som si hlavu nad pár riadkami a vypotil som úlohu č. 13
tu je ...


Prílohy:
lekcia9-13.c [689 Bajtov]
65 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 02 Feb 2012, 08:04 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Pekne a jednoducho napísané. Len ešte skús splniť podmienku, že najmenší štvorec má stranu o zadanom počte '*' a nie vždy 3 '*'.

Čiže nie takto:
Obrázok

ale takto:
Obrázok

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 02 Feb 2012, 09:43 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
libcosenior píše:
Pekne a jednoducho napísané. Len ešte skús splniť podmienku, že najmenší štvorec má stranu o zadanom počte '*' a nie vždy 3 '*'.

Čiže nie takto:
Obrázok

ale takto:
Obrázok

túto podmienku som prehliadol a vychádzal som z rozmeru 3x
Po čase som sa zas dostal k c.. a tak som opravil úlohu 9-13 a tu je
Obrázok
Výborne. Teraz to je presne tak, ako to má byť.
libcosenior


Prílohy:
lekcia9-13-1.c [1.53 KiB]
69 krát


Naposledy upravil qpj dňa 27 Feb 2012, 18:34, celkovo upravené 1
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 02 Feb 2012, 09:50 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
To vôbec nevadí, aj tak je to úloha nepovinná. Ale skúsiť by si to mohol. Keď si pozrieš ako som to spravil ja, uvidíš zbytočne obšírny kód. :lol:

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 08 Feb 2012, 10:45 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Tak teď jen 12, na 13. se ještě mrknu, jak bude chvíle času
Obrázok
1. - zadanie: "načíta desatinné číslo a vypíše jeho tretiu mocninu", ostatné OK.
(pozornosť pri čítaní zadania je veľmi dôležitá, je to potrebný zvyk programátora)
2. OK
3. OK - poznámka, znak ';' za } nie je potrebný.
4. OK
5. OK - poznámka na výstup jedného znaku sa odporúča pouzívať putchar() namiesto printf().
6. OK - veľmi pekne.
7. OK - vidím, že si použil nové funkcie, pekne.
8. OK
9. OK
10. OK = pekne jednoducho
11. OK
12. OK - veľmi pekne
libcosenior


Prílohy:
uloha1.c [154 Bajtov]
64 krát
uloha2.c [702 Bajtov]
57 krát
uloha3.c [440 Bajtov]
55 krát
uloha4.c [160 Bajtov]
55 krát
uloha5.c [505 Bajtov]
60 krát
uloha6.c [268 Bajtov]
53 krát
uloha7.c [232 Bajtov]
59 krát
uloha8.c [364 Bajtov]
53 krát
uloha9.c [283 Bajtov]
66 krát
uloha10.c [298 Bajtov]
64 krát
uloha11.c [156 Bajtov]
61 krát
uloha12.c [230 Bajtov]
59 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 08 Feb 2012, 14:13 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Omlouvám se, nerozumím výtce u 1. Díval jsem se i do tvého řešení, oba načítáme int, tudíž celé číslo. Co mám tedy špatně ? Asi jsem špatně pochopil zadání.

ad 7. Uvažoval jsem, jestli budu odečítat hodnotu nebo jestli existuje funkce převodu. Převod je součástí, takže jsem to použil.

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 08 Feb 2012, 15:18 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
radasol píše:
Omlouvám se, nerozumím výtce u 1. Díval jsem se i do tvého řešení, oba načítáme int, tudíž celé číslo. Co mám tedy špatně ? Asi jsem špatně pochopil zadání.

No vidíš, aj ja som špatne čítal zadanie, keď som to pred časom písal. Má tam byť desatinné, teda reálne číslo a nie celé číslo.
Teda nie int, ale float.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 9. lekcii.
PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 14:27 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18 Feb 2012, 20:37
Príspevky: 16
Udelené body: 7 bodov
Získané body: 13 bodov
Ďalšia lekcia prelúskaná. Dúfam, že bude všetko v poriadku. :roll:
Obrázok
Všetky úlohy urobené pekne a prehľadne.
libcosenior


Prílohy:
1.uloha.c [347 Bajtov]
60 krát
2.uloha.c [808 Bajtov]
60 krát
3.uloha.c [577 Bajtov]
61 krát
4.uloha.c [316 Bajtov]
62 krát
5.uloha.c [412 Bajtov]
60 krát
6.uloha.c [601 Bajtov]
61 krát
7.uloha.c [701 Bajtov]
62 krát
8.uloha.c [686 Bajtov]
58 krát
9.uloha.c [401 Bajtov]
64 krát
10.uloha.c [411 Bajtov]
58 krát
11.uloha.c [461 Bajtov]
62 krát
12.uloha.c [597 Bajtov]
62 krát
13.uloha.c [1.43 KiB]
60 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK