Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 21 Sep 2019, 19:07

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 7 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: 21 Apr 2013, 09:30 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Pokúsime sa napísať konzolový program - projekt, ktorý bude:

1. do pomocného binárneho súboru ukladať zadané informácie
2. čítať z pomocného súboru žiadané informácie
3. umožní zmenu informácií v pomocnom súboru
4. umožní jednoduché zadávanie nový dát do pomocného súboru
5. umožní jednoduchý výpis potrebných dát
6. upozorní na neplatičov

Nájde sa niekto, kto vymyslí schému programu?

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 04 Máj 2013, 19:11 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Zatiaľ som spravil MENU, procedúru na zadávanie nových klientov a uloženie poľa do bin súboru. Procedúru natiahnutie dát z bin súboru do poľa a na výpis klientov. (je tam už aj nejaká maličká databáza, kľudne ju zmažte priamo v projekte a nahrajte si vlastnú.

Dávam do prílohy zazipovaný projekt v Code:Blocks.
Nech sa páči. Testujte, pripomienkujte.
Príloha:
Druma.zip [23.52 KiB]
220 krát

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 18 Máj 2013, 07:16 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Doplnil som zadávanie platieb a výpis klientov.
Príloha:
Druma.zip [25.42 KiB]
218 krát

Testujte.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 23 Máj 2013, 08:44 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Okt 2012, 17:40
Príspevky: 13
Bydlisko: Fončorda
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 12 bodov
Tu pridavam svoju verziu programu, pisane v C++
vyhodou oproti klasickemu C su stringy ( nikdy nepojdem mimo pola nech je meno hocijako dlho, v klasickom C by trebalo zakazdym pozerat dlzku popripade reallocovat ) + objektovy navrh cez classy

- program po spusteni zisti presny cas a nacita databazu klientov
- v hlavnom menu sa daju pridavat novy uzivatelia ( neprida noveho uzivatela ak date rovnake meno ako sa uz v databaze nachadza ), dalej mozte zadavat platby, vypisat vsetkych uzivatelov (pre spristupnenie hesla uzivatela treba zadat administratorske heslo "root"), samozrejmostou je aj vyhladavanie uzivatelov a nakoniec zoznam neplaticov - vypise uzivatelov ktory nikdy nezaplatili + vypise uzivatelov ktory zaplatili ale k dnesnemu datumu uz im vyprsala platnost

- v dalsej verzii by som chcel pridat moznost editacie udajov klienta ( meno pojde zmenit len ak ma vyrovnane vsetky ucty - nesmie byt na listine neplaticov ) + vymazavanie klientov

tot vse, pozrite, pytajte sa, kritizujte... =)


Prílohy:
Poznámka: nova verzia: pridana moznost editacie (vcetne mena), viac okomentovane a troska prehladnejsie
skolkacpp.rar [7.35 KiB]
200 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 03 Júl 2013, 17:20 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Tak som to nakoniec napísal vo winform c#. Je to plne objektová aplikácia.
Príloha:
Databáza.png
Databáza.png [ 112.51 KiB | Zobrazené 3508 krát ]

Dávam sem zdrojáky:
Príloha:
Databáza.zip [106.52 KiB]
227 krát

a exe súbor:
Príloha:
CSV.zip [17.42 KiB]
223 krát


Kto má čas a chuť, vyskúšajte to prosím a napíšte, ak niečo nefunguje korektne.

Díky, libcosenior.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 12 Máj 2014, 09:28 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 08 Okt 2012, 12:36
Príspevky: 17
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
az teraz som to pozrel ... pekne

ja by som uvital (ale to som ja :) ) , ten subor s databazou mat tak povediac pod kontrolou , cize kontrolovat si jeho ulozenie ... lepsie povedane dat tam ze ulozit bud natvrdo k spustaciemu exacu , alebo dat volbu kde ho chcete ulozit

ale inak superne spraveny programik ... aj ja by som to chcel vediet :)


ja sa momentalne pokusam o taku pomocku ... potrebujem najst urcity text, alebo par znakov v textovom subory a tak povediac vycucnut konkretne informacie a ulozit ich do ineho textaku ... :)


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: 12 Máj 2014, 13:40 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 456
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
jon píše:
az teraz som to pozrel ... pekne

ja by som uvital (ale to som ja :) ) , ten subor s databazou mat tak povediac pod kontrolou , cize kontrolovat si jeho ulozenie ... lepsie povedane dat tam ze ulozit bud natvrdo k spustaciemu exacu , alebo dat volbu kde ho chcete ulozit

ale inak superne spraveny programik ... aj ja by som to chcel vediet :)

Teraz by som na ukladanie dát použil databázu mysql a program by som napísal ako php aplikáciu na mojej stránke. ;)

jon píše:
ja sa momentalne pokusam o taku pomocku ... potrebujem najst urcity text, alebo par znakov v textovom subory a tak povediac vycucnut konkretne informacie a ulozit ich do ineho textaku ... :)

Je to jednoduchý programík. Všetko nájdeš v lekciách základnej školy céčka, konkrétne:
1. lekcia C (Súbory) základná škola
7. lekcia C (Reťazce) základná škola

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 7 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK