Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 05 Mar 2021, 01:23

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 55 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 06 Jan 2012, 23:35 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Sem dávajte svoje úlohy. Treba ich dať ako prílohy (teda aj niečo napísať), aby z nich ďalší nekopírovali. ;)

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 17:32 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:25
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
v priloze si budu davat svoje ukoly.

1. vizitka.exe , cpp - Win
2. srdicko trochu jinak
Obrázok
Krásne si to urobil.
libcosenior


Prílohy:
vizitkaWIN.RAR [104.2 KiB]
295 krát
srdicko.jpg
srdicko.jpg [ 177.83 KiB | Zobrazené 16481 krát ]
srdicko.RAR [104.35 KiB]
295 krát


Naposledy upravil vld dňa 07 Jan 2012, 17:49, celkovo upravené 1
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 18:06 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 17:04
Príspevky: 34
Udelené body: 5 bodov
Získané body: 5 bodov
Tak pridavam svoje vytvory k prvej lekcii
Su spravene pod linuxom vo vi-cku, teda maju linuxovy format (nekonci 0D0A ale iba 0A)
vado
Obrázok
Je to dobre, programy spĺňajú svoje zadanie.
libcosenior


Prílohy:
idea.c [380 Bajtov]
329 krát
riadky.c [212 Bajtov]
280 krát
srdiecko.c [404 Bajtov]
289 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 18:07 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 17:04
Príspevky: 34
Udelené body: 5 bodov
Získané body: 5 bodov
Nepodarilo sa mi pridat 4 subory (asi to system nedovoluje), tak tu je posledna uloha
Obrázok
Splnené.
libcosenior


Prílohy:
vizitka.c [229 Bajtov]
305 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 18:48 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:25
Príspevky: 7
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
ja budu pokracovat v linuxu, ted jsem to jen vyzkousel ve win, pac jsem linej se prepnout.
Jinak nejde editovat prispevek, takze ukoly bude dobre vkladat naraz - ted uz nemuzu doplnit.
Dalsi vec je, ze jde vlozit jen prilohu do 256kB - nevim jestli to nebude casem malo.

Tady je zbytek uloh:
3/ radky
4/ idea
Obrázok
Splnené.
libcosenior


Prílohy:
idea.RAR [104.24 KiB]
209 krát
radky.RAR [104.16 KiB]
228 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 19:40 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:01
Príspevky: 22
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 10 bodov
Tady jsou moje výtvory.


Prílohy:
c.rar [16.17 KiB]
246 krát

_________________
DEVC++.Microsoft Visual Studio 11 Beta na w7,64bit
Anjuta na Ubuntu12.04
vlastní mozek,proto jsem odešel z abf Obrázokhttp://www.supportsat.cz
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 19:46 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Poslal si len exe súbory, ale u mňa na linuxe le preblikli a skončili, nevidel som priebeh. Viem na 100% že u teba doma fungovali. Bohužiaľ nemám možnosť to skontrolovať vo win.
Teraz dostaneš za splnenie úlohy bod. Ale pastni sem programy neskompilované. Pozriem si ich.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 19:54 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:01
Príspevky: 22
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 10 bodov
JJ jen podle zadání,moc jsem se nerozjel.
Obrázok
Je to dobre, programy spĺňajú svoje zadanie.
libcosenior


Prílohy:
c_nezkomp.rar [579 Bajtov]
274 krát

_________________
DEVC++.Microsoft Visual Studio 11 Beta na w7,64bit
Anjuta na Ubuntu12.04
vlastní mozek,proto jsem odešel z abf Obrázokhttp://www.supportsat.cz
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 08 Jan 2012, 10:28 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 07 Jan 2012, 21:48
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 1 udelenie bodov
Moje první pokusy v životě.
Obrázok
Je to dobre, programy spĺňajú svoje zadanie.
libcosenior


Prílohy:
moudro.c [154 Bajtov]
256 krát
radky.c [176 Bajtov]
226 krát
srdicko.c [688 Bajtov]
254 krát
vizitka.c [238 Bajtov]
254 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:03 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 21:41
Príspevky: 10
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
Tak jsem vypotil první, ale fakt absolutně první pokus. Nevěděl jsem ani v čem psát a kompilovat, tak jsem použil Code::Blocks. Mám zvolit něco jiného ?? V budoucnu bych chtěl tvořit v Linuxu, ale zatím hold Wokna. Jo a ty ukoly jsem vypracoval velmi stroze :oops: , tak snad mám naději.
Obrázok
Veľmi dobre. :)
libcosenior


Prílohy:
10radku.c [67 Bajtov]
254 krát
moudro.c [190 Bajtov]
241 krát
srdicko.c [92 Bajtov]
267 krát
vizitka.c [234 Bajtov]
253 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:15 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
@ pby, som milo prekvapený ako si to vymyslel. Je to veľmi zjednodušené. Proste fajn.
Už sa teším na tvoju ďalšiu tvorbu. :)

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:21 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 17:04
Príspevky: 34
Udelené body: 5 bodov
Získané body: 5 bodov
@pby
Ahoj,
celkom zaujimavo si to zobral. Minimalizoval si kazdy program na jeden vykonny riadok (printf).
Naozaj pekne.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:30 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 21:41
Príspevky: 10
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
Nevím jestli se tu může diskutovat.Ten jeden řádek byla nejdříve nouze, nepřišel jsem na to jak psát na další řádek. Hrůza co. :oops: .
Každopádně díky za pozornost, jdu psát kód.
PS: Program a kompilátor v češtině či slovenštině asi nebude že ??


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:36 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Veď ten Code::Blocks úplne stačí. Priamo v ňom píšeš kód, potom skompiluješ a nakoniec v ňom aj spustíš. Pozri sa do FAQ, dnes som to tam pridal.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 09 Jan 2012, 20:45 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 17:04
Príspevky: 34
Udelené body: 5 bodov
Získané body: 5 bodov
pby píše:
Nevím jestli se tu může diskutovat.Ten jeden řádek byla nejdříve nouze, nepřišel jsem na to jak psát na další řádek. Hrůza co. :oops: .
Každopádně díky za pozornost, jdu psát kód.
PS: Program a kompilátor v češtině či slovenštině asi nebude že ??

Ahoj,
vaecsina ludi pri prvom pokuse riesi vypis na viacero riadkov sposobom:
printf("\n");
printf("\n");
printf("\n");
...
Tebe sa to na prvy pokus podarilo vlastne intuitivne vyriesit efektivnejsie.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 12 Jan 2012, 19:09 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 12 Jan 2012, 12:55
Príspevky: 3
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 3 bodov
Taky přidávám svoje pokusy :-)
Obrázok
Dobre spravené ;)
libcosenior


Prílohy:
vizitka.c [157 Bajtov]
222 krát
srdce.c [149 Bajtov]
211 krát
radky.c [69 Bajtov]
206 krát
moudro.c [129 Bajtov]
193 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 20 Jan 2012, 20:00 
Offline
Škôlkár
Škôlkár
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 20:52
Príspevky: 3
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 2 bodov
aj ja sa pridavam :-)
Obrázok
Pekne to máš spravené.
Zaujímalo by ma, prečo includuješ <stdlib.h> a na čo je dobré: system("pause");, mne to v linuxe píše vo výpise programu: sh: pause: príkaz nenájdený
libcosenior


Prílohy:
vizitka.c [321 Bajtov]
194 krát
srdiecko.c [461 Bajtov]
203 krát
riadky.c [377 Bajtov]
207 krát
mudrost.c [259 Bajtov]
193 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 21 Jan 2012, 13:29 
Offline
Škôlkár
Škôlkár
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 20:52
Príspevky: 3
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 2 bodov
peterb014 píše:
aj ja sa pridavam :-)
Obrázok
Pekne to máš spravené.
Zaujímalo by ma, prečo includuješ <stdlib.h> a na čo je dobré: system("pause");, mne to v linuxe píše vo výpise programu: sh: pause: príkaz nenájdený
libcosenior


No ja mam widly,linux nemam. a system pause,aby mi to neprebliklo ked to spustim a stdlib,len som cital v priruckach ze na vlozenie prikazu system pause,treba vlozit stdlib,aby to fungovalo,ale ide to aj bez neho...neviem,zatial len skusam,ci to ide a ci nie..


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 21 Jan 2012, 17:10 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 20 Jan 2012, 12:01
Príspevky: 11
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 10 bodov
V prílohách sú moje úlohy.
QPJ
Obrázok
Pekne si to spravil. Zvlášť s tým srdiečkom si sa vyhral.
libcosenior


Prílohy:
vizitka.c [178 Bajtov]
198 krát
srdiecko.c [1.34 KiB]
221 krát
idea.c [211 Bajtov]
209 krát
riadky.c [182 Bajtov]
204 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 25 Jan 2012, 20:37 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 24 Jan 2012, 18:32
Príspevky: 13
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 8 bodov
Pridávam aj moje prvé pokusy.
Obrázok
Dobre spravené.
libcosenior


Prílohy:
vizitka.c [121 Bajtov]
190 krát
srdce.c [170 Bajtov]
174 krát
riadky.c [224 Bajtov]
193 krát
Poznámka: lepšia mi nenapadla
idea.c [160 Bajtov]
192 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 01 Feb 2012, 09:21 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Tak taky se pridavam
Obrázok

Ahoj,

2. uloha - OK. To nacitanie znaku na konci (vo vsetkych ulohach) si asi spravil preto, ze pracujes vo WIN a a by ti to v CMD len neprebliklo. Alebo sa mylim ?

3. uloha - nejako tu chyba ...

4. uloha - OK. Skus popremyslat, ci by to neslo jednym prikazom v jednom riadku

5. uloha - OK, trochu si si pridal roboty. V zadani bolo pozadovane vypisanie jednej mudrosti na tri riadky. Ty si nam poskytol mudrosti tri.

Skus poslat aj riesenie tretej ulohy, aby si si ten bod zasluzil na 100%.

vado


Prílohy:
vizitka.c [157 Bajtov]
208 krát
radky.c [435 Bajtov]
195 krát
idea.c [297 Bajtov]
191 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 01 Feb 2012, 12:52 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Opravy dle doporučení. Ano, getchar je kvuli zastaveni konzole. Kdysi v Pascalu jsem pouzival repeat until keypressed. Už mi to zůstalo

Ahoj,
Teraz to je OK :D
Rozdiel oproti pascalovskemu keypressed je ten, ze getchar caka na "enter".
vado


Prílohy:
radky-oprava.c [208 Bajtov]
201 krát
srdce.c [272 Bajtov]
199 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Mar 2012, 18:06 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 29 Feb 2012, 14:55
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 1 udelenie bodov
Posielam moje úlohy :)
Obrázok
Pekne spravené. Zvlášť pekné je srdiečko. Dobre využitý system("pause");
libcosenior


Prílohy:
1. lekcia.rar [25.5 KiB]
217 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 17 Mar 2012, 18:28 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 16 Feb 2012, 19:23
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 1 udelenie bodov
Konečne som sa odhodlal odovzdať aj moje výtvori. Dúfam, že sú OK :P
Obrázok
Úlohy si splnil.
So srdiečkom si sa vyhral, je pekné. Vizitka sa mi veľmi nepáči. Sú to len dva riadky pod sebou, dokonca nie sú ani vycentrované.
libcosenior


Prílohy:
riadky.c [179 Bajtov]
206 krát
srdce.c [503 Bajtov]
193 krát
vizitka.c [121 Bajtov]
193 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 26 Mar 2012, 14:19 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18 Feb 2012, 20:37
Príspevky: 16
Udelené body: 7 bodov
Získané body: 13 bodov
Tak teda aj moje úlohy.
Obrázok
vizitka - OK, az na to, ze to nemas celkom vycentrovane - 8 hviezdiciek pred "A" a 7 za "M" ;)
srdiecko - OK
riadky - OK, paci sa mi, ze si riadky aj ocisloval
idea - vyborne. Len neviem, preco si podobny pristup (pouzitie iba jedneho prikazu printf) nepouzil v predchadzajucich prikladoch.
Bod si ziskal zasluzene

vado


Prílohy:
vizitka.c [200 Bajtov]
215 krát
riadky.c [82 Bajtov]
193 krát
srdiecko.c [499 Bajtov]
210 krát
idea.c [212 Bajtov]
192 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 55 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK