Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 27 Feb 2021, 05:08

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 06 Jan 2012, 21:57 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Užívatelia systému MS Windows a Dev­C++(kompilátor pre win) majú oproti Linuxákom jednu výhodu a jednu nevýhodu. Výhoda spočíva v tom, že nemusia písať nič do príkazového riadku v termináli a stačí im stlačiť tlačidlo. Z tých troch tlačidiel vyznačených na obrázku to vľavo spôsobí, že sa program skompiluje, prostredné tlačidlo spôsobí, že sa program spustí a tretie tlačidlo v poradí spôsobí, že sa program najprv skompiluje a potom spustí.
Odkaz na stiahnutie je v ďalšom príspevku.

Kompilátor ktorý som chviľku používal vo windows xp (vhodný pre Windows 2000 / XP / Vista / 7) sa nazýva Code::Blocks.
Tu si ho môžte stiahnuť.

Ak pri inštalácii narazíte na takéto niečo:
Príloha:
problem.PNG
problem.PNG [ 37.09 KiB | Zobrazené 6095 krát ]

znamená to, že v adresári C:\Program Files sa nedá vytvoriť zložka CodeBlocks, preto zmeňte cestu niekde inde.
Napríklad D:\

Niekedy sa stane, že nefunguje kompilácia.
V takom prípade je potrebné spraviť toto:

Príloha:
cb_problem1.png
cb_problem1.png [ 65.38 KiB | Zobrazené 6103 krát ]

Príloha:
cb_problem2.png
cb_problem2.png [ 82.73 KiB | Zobrazené 6103 krát ]

Na všetky otázky dať OK a malo by to byť v poriadku.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 14:54 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 14:07
Príspevky: 19
Udelené body: 11 bodov
Získané body: 5 bodov
Kompilator pre Windows Dev C++ 4.9.9.2 Tu klikni pre stiahnutie


Prílohy:
Pln%FD n%E1hled.jpg
Pln%FD n%E1hled.jpg [ 124.23 KiB | Zobrazené 6460 krát ]
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 17:13 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:01
Príspevky: 22
Udelené body: 3 bodov
Získané body: 10 bodov
Na webu programu jsou i tutoriály k začátkům programování v C.
TU KLIKNI

_________________
DEVC++.Microsoft Visual Studio 11 Beta na w7,64bit
Anjuta na Ubuntu12.04
vlastní mozek,proto jsem odešel z abf Obrázokhttp://www.supportsat.cz


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 07 Jan 2012, 17:26 
Offline
Škôlkár
Škôlkár

Registrovaný: 07 Jan 2012, 17:09
Príspevky: 1
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 0 udelenie bodov
Jeden z najlepších free kompilátorov pre windows, podľa mňa


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 07 Feb 2012, 08:09 
Offline
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Feb 2012, 08:06
Príspevky: 57
Bydlisko: 192.168.78.26
Udelené body: 4 bodov
Získané body: 7 bodov
cygwin alebo virtual box s linux image povedzme ubuntu a gcc :)

_________________
Obrázok


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kompilátor - windows
PoslaťNapísal: 24 Máj 2012, 05:52 
Offline
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07 Feb 2012, 08:06
Príspevky: 57
Bydlisko: 192.168.78.26
Udelené body: 4 bodov
Získané body: 7 bodov
Spomenul som si že na vysokej škole sme programovali v Céčku v prostredí Borland C++ builder, kedže to je komerčná aplikácia tak som našiel spôsob ako pracovať v nádherne urobenom grafickom intuitívnom prostredí Microsoft Visual C++ 2010 Express s programami v jazyku C no a vytvoril som vlákno ako postupovať takže nech sa páči pripomienkujte a hlavne programujte a kompilujte 8-)

Microsoft Visual C++ Express kompilátor programov jazyka C
http://skolka-jazyka-c.freespace.sk/viewtopic.php?p=767#p767

_________________
Obrázok


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK