Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 17 Jan 2021, 14:24

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Fórum je zamknuté Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.  [ Príspevkov: 6 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 28 Jan 2012, 18:49 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Sem ich dávajte.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 13 Júl 2012, 10:15 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27 Mar 2012, 09:30
Príspevky: 19
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 19 bodov
Práve som nastúpil do ZŠ. :lol:
Obrázok
1 - OK
2 - OK pekne popísané funkcie programu
3 - OK - " -
4 - OK
5 - OK
libcosenior


Prílohy:
1.c [439 Bajtov]
153 krát
2.c [939 Bajtov]
148 krát
3.c [724 Bajtov]
171 krát
4.c [600 Bajtov]
161 krát
5.c [664 Bajtov]
161 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 14 Aug 2012, 21:00 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Pred pár mesiacmi som Zš skončil a teraz sem zas nastupujem :lol: :lol:
Ked tu konecne bude niekto čo mi opraví škôlku hodím sem dalšie ulohy.

1. - OK, len komentár k riadku:
while ((c = getc(f)) != EOF)
by mal byť
// číta znaky až do konca súboru
2. - OK
Som rád, že si ukázal to, že sa dá zadať aj cesta k súboru, ak sa nenachádza v adresári, kde je uložený porgram, ale chcem ťa poprosiť, aby si tie súbory dával práve tam.
Je to preto, aby sa mi ľahšie kontrolovali úlohy a nemusel som prepisovať kód tvojho programu.
Tvoja cesta k súboru pokus.txt určite nebude totožná s mojou.
libcosenior


Prílohy:
1.Uloha.c [454 Bajtov]
160 krát
2.Uloha.c [669 Bajtov]
160 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 24 Sep 2012, 20:47 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Dalsie 2.
Ja mám ale tempo :)

No už sa do toho začínam dostávať.
Ale tu 4 mam asi(podotýkam asi :) ) zle.
Neviem nieco mi tam nesedí.
Teraz som dopísal 5 ulohu a trvalo mi to 46 sekund ;)

Zatiaľ neznámkujem! Oprav si to a opravené sem pastni.
3. - chyba 15. riadok:
if (fclose(f)==NULL)

4 - chyba 11. riadok:
while(c = getc(f))!=EOF)
- chyba 17. riadok:
printf("Subor obsahoval %d riadkov \n",c);

5. - OK

libcosenior


Prílohy:
4.Uloha.c [321 Bajtov]
165 krát
3.Uloha.c [423 Bajtov]
151 krát
5.Uloha.c [293 Bajtov]
164 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 26 Sep 2012, 18:46 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Vie my niekto povedať prečo robím také blbé chyby.
Okrem toho podľa mňa je blbé, že pri otváraní súboru "testujeme" NULL a pri zatváraní "testujeme" EOF, malo by to byť pri oboch rovnaké.


Prílohy:
3.Uloha.c [424 Bajtov]
146 krát
4.Uloha.c [322 Bajtov]
160 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 1. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Nov 2012, 10:31 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Tak tady je moje řešení
Obrázok
3. - OK, akurát si mohol použiť skrátenú verziu spočítania, teda namiesto:
pocet = pocet + c;
použiť:
pocet += c;
4. - OK
5. - OK
libcosenior


Prílohy:
lekce1.rar [854 Bajtov]
154 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Fórum je zamknuté Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.  [ Príspevkov: 6 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 0 hostia


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK