Škôlka jazyka C

Fórum o programovaní v jazyku C založené 3. januára 2012

Aktuálny čas je 17 Jan 2021, 12:41

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Fórum je zamknuté Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.  [ Príspevkov: 10 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 29 Jan 2012, 13:54 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Sem ich dávajte.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 17 Júl 2012, 08:10 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27 Mar 2012, 09:30
Príspevky: 19
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 19 bodov
Ďalšia lekcia spracovaná.
Obrázok
Všetky úlohy spracované s prehľadom a jednoducho, proste výborne.
libcosenior


Prílohy:
1a.c [1.2 KiB]
162 krát
1b.c [729 Bajtov]
148 krát
1c.c [491 Bajtov]
152 krát
2.c [442 Bajtov]
158 krát
3.c [539 Bajtov]
162 krát
4.c [592 Bajtov]
168 krát
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 24 Sep 2012, 23:37 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Začínam sa o5 chytať.


Prílohy:
2Lekcia.rar [1.71 KiB]
146 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 24 Sep 2012, 23:37 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Začínam sa o5 chytať.
Obrázok
1. - v časti kde je funkcia na hľadanie najmenšieho deliteľa sú chyby - opraviť, ďalšie dve časti sú OK
2. - OK
3. - OK
4. - OK

libcosenior


Prílohy:
2Lekcia.rar [1.71 KiB]
170 krát

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 25 Sep 2012, 13:37 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Neviem kde sú tie chyby podľa mňa je to ok.

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 25 Sep 2012, 16:49 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Tu je tá časť čo som písal:
Kód:
#include <stdio.h>
int delitel(int a)//Datovy typ funkcie, meno funkcie a poèet parametrov a datovy typ parametra
{
  int i;
  if (a == 1)
   return 1; //Ak je èíslo 1 vráti 1.
  i = 2;
  while (a % i != 0)  //H¾adá najmenší delite¾ okrem 1.Cize 4-2, 8-2 33-3.....
   i++;
  return i;
}
main()
{
  int i,j;
  printf("Najmensi netrivialny delitel %d je %d.\n",12,delitel(12)); //Vypiše sa vysledok, použita funkcia.
  printf("Najmensi netrivialny delitel %d je %d.\n",35,delitel(35)); //--II--
  i = 120;
  printf("%d = ",i); //Vytlaci hodnotu i=.
  while (i > 1)//cyklus pre ukoncenie musi byt i mensie/rovne 1.
   j = delitel(i); //Prideli  j hodnutu najmensieho delitela cisla i, okrem 1.
   printf("%d",j);//Vytlaci j.
   if (i > j)//POkial je i vecsie ako j tak vypise botku.
     printf(".");
   i = i/j; //Nova hodnota i

   //Zhrnutie: vypise najmensieho delitela krat cislo ktore je potrebne na dosiahnutie i. Cize 33 = 11.3  ......
  }
  printf("\n");
}

Vyskúšaj to skompilovať!!!
Chýba tam len jeden znak, ale bez neho to nepôjde!!!

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 26 Sep 2012, 18:20 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Aháá.
Ja som skor pozeral funkčnosť programu, a pravda je, že som nič nevyskôšal :)

Tu to je opravené.
#include <stdio.h>

int delitel(int a)//Datovy typ funkcie, meno funkcie a pocet parametrov a datovy typ parametra
{
int i;
if (a == 1)
return 1; //Ak je èíslo 1 vráti 1.
i = 2;
while (a % i != 0) //H¾ada najmenší delitel okrem 1.Cize 4-2, 8-2 33-3.....
i++;
return i;
}
int main()
{
int i,j;
printf("Najmensi netrivialny delitel %d je %d.\n",12,delitel(12)); //Vypiše sa vysledok, použita funkcia.
printf("Najmensi netrivialny delitel %d je %d.\n",35,delitel(35)); //--II--
i = 120;
printf("%d = ",i); //Vytlaci hodnotu i=.
while (i > 1){//cyklus pre ukoncenie musi byt i mensie/rovne 1.//Som to asi omylom zmazal
j = delitel(i); //Prideli j hodnutu najmensieho delitela cisla i, okrem 1.
printf("%d",j);//Vytlaci j.
if (i > j)//POkial je i vecsie ako j tak vypise botku.
printf(".");
i = i/j; //Nova hodnota i
}
//Zhrnutie: vypise najmensieho delitela krat cislo ktore je potrebne na dosiahnutie i. Cize 33 = 11.3
printf("\n");
}

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 26 Sep 2012, 18:26 
Offline
Stredoškolák
Stredoškolák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06 Jan 2012, 19:26
Príspevky: 458
Bydlisko: pod Pátrovom
Udelené body: 228 bodov
Získané body: 21 bodov
Presne z toho dôvodu, každý program ktorý napíšem, vyskúšam v praxi a preverím, pokiaľ možno všetky možnosti zadania, aby som vylúčil každú chybu.

_________________
kódy píšem na platforme: linux Ubuntu 12.04 (Geany, Code::Blocks), WinXP (Code::Blocks, PsPad editor),
Skype: libcokamo, ICQ: 56312279
Ak treba, napíš mi na libcosenior@gmail.com. To mám v mobile a stále po ruke.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 26 Sep 2012, 18:48 
Offline
Školák
Školák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01 Aug 2012, 18:22
Príspevky: 30
Udelené body: 2 bodov
Získané body: 15 bodov
Nj.
Tak to má aj byť.
Lenže mne sa to niekedy nechce, ak by som robil poriadny program tak tam treba rátať zo všetým .

_________________
Programovanie je ako sex: Jedna chyba – a až do konca života sa o ňu musíte starať.


Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Úlohy k 2. lekcii
PoslaťNapísal: 02 Nov 2012, 11:05 
Offline
Školák
Školák

Registrovaný: 07 Jan 2012, 16:20
Príspevky: 23
Udelené body: 0 udelenie bodov
Získané body: 16 bodov
Moje řešení
Obrázok
2. - OK
3. - OK, len v main() si mohol použiť cyklus
4. - OK
libcosenior


Prílohy:
lekce2.rar [1.05 KiB]
142 krát

_________________
Kompilátor DEV-C++ 4992 / winxp
Detaily príspevku Upozorniť užívateľa
Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Fórum je zamknuté Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.  [ Príspevkov: 10 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia


Rýchla úprava:
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Hosted by FreeSpace SK